Artikel top billede

Nianet nupper - igen - stor ordre for næsen af TDC: Skal levere statens fibernet

TDC må endnu en gang se sig slået af fiberleverandøren Nianet, der netop har vundet et udbud af statens indkøb af fiberforbindelser.

Moderniseringsstyrelsen og fiberudbyderen Nianet har indgået en aftale, som fra årsskiftet og de næste fem år frem giver Nianet monopol på at levere fiberforbindelser til statslige institutioner.

Dermed holder Nianet, der er ejet af 14 elselskaber, fast i et vigtigt forretningsområde, som man har udviklet, siden selskabet i 2011 vandt et lignende udbud i konkurrence med blandt andet TDC.

Den nye aftale indeholder en mulighed for yderligere to års forlængelse, ligesom regioner, kommuner og selvejende institutioner kan vælge at købe ind via aftalen.

Det gør aftalen større, og hos Nianet forventer man, at aftalen, der er forpligtende for de statslige kunder, samlet set vil indbringe op mod en kvart milliard kroner i omsætning.

I forvejen køber 30 kommunerne ind på eksisterende aftale fra 2011, men administrerende direktør i Nianet, Rasmus Helmich, forventer, at flere kommuner vil benytte muligheden i fremtiden.

Rasmus Helmich er tydeligt tilfreds med at have vundet det store fiber-udbud, og han benytter lejligheden til at slå på tromme for fibernettets velsignelser - modsat TDC's kobberbaserede net.

"Mens TDC er fast besluttet på at holde fast i deres vidtforgrenede kobbernet, tænker vi fremadrettet i vores bestræbelser på at udbygge og gøre fibernettet tilgængeligt for flere, og vi er i gang med at skabe en infrastruktur, som kan konkurrere med TDC's landsdækkende kobbernet," lyder det fra Rasmus Helmich.

Han forventer, at aftalen med staten vil gøre Nianet mere konkurrencedygtig på markedet for fiberforbindelser til private og offentlige virksomheder.

"Vores bedste gæt er, at vi i hele træskolængder har en markedsandel på 15-20 procent, mod Global Connects omkring 20 procent og TDC's cirka 60 procent. Kigger vi ud i fremtiden er det realistisk, at vi når op på en markedsandel på 25 procent," siger Rasmus Helmich.

Elselskaberne, der ejer Nianet, har de seneste fem til ti år investeret milliarder af kroner i udbygningen af fibernet-forbindelser, som konkurrerer med TDCs kobberbaserede fastnet.

Læs også:

Nianet lander vigtig kæmpe-ordre for næsen af TDC

Fiber-gigant sluger dansk konsulenthus




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere