Artikel top billede

Fiber-gigant sluger dansk konsulenthus

Kabler i jorden er ikke nok til at gøre sig lækker overfor kunderne. Så nu køber dansk fiber-selskab sig ind på markedet for cloud og it-infrastruktur.

Fiberleverandøren Nianet overtager med øjeblikkelig virkning det nordsjællandske konsulenthus Syskon.

Købet bliver ifølge Nianets direktør Rasmus Helmich annonceret på et medarbejdermøde her til eftermiddag. Opkøbet sker for at sætte yderligere fart i Nianets forretning indenfor drift, outsourcing og ikke mindst cloud-tjenester til både privat og offentlige kunder.

Det vil ifølge planerne booste Nianets omsætning med 50 procent fra de nuværende knap 200 til 300 millioner kroner. Parterne har aftalt ikke at oplyse prisen for Syskon.

Med i købet følger 21 konsulenter med speciale i løsninger bygget på Microsoft, VMware, Citrix og EMC. De kommer fremover til at arbejde i Nianet hovedkontor i Glostrup, som også er adresse for Nianets nyeste datacenter. Samtidig overtager Nianet en række driftsaftaler på server-, netværks- og cloudløsninger.

De fire nuværende ejere følger som en del handelen med over i Nianet, hvor Syskons øverste chef Thomas Schmidt får rollen som ny salgsdirektør.

"Vi er i stigende grad på vej ind i markedet for cloud-services ligesom vores konkurrenter TDC og Global Connect. Men vi vil gerne et skridt videre. Mange af de kunder, vi har, efterspørger også konsulentbistand, når de skal migrere deres infrastruktur til cloud-løsninger og virtuelle miljøer. Den viden har Syskon, og vi forventer derfor, at vi i fremtiden vil kunne levere en dybere forståelse af kundernes it-infrastruktur," siger Rasmus Helmich til Computerworld.

Ejet af 16 el-selskaber

"Vi skal i fremtiden i højere grad levere services rundt om den fiber-infrastruktur, som i dag er vores kerneydelse. Det gør vi for ikke at blive marginaliseret som en leverandør, der kun tilbyder kabler i jorden," siger han.

Nianet er ejet af 16 el-selskaber, som i større eller mindre udstrækning tilbyder fiber-forbindelser til erhvervslivet. Med Nianets satsning øger man dermed konkurrencen i forhold til sine egne ejere, erkender Rasmus Helmich.

"Vi konkurrer i forvejen med de fleste af de store el-selskaber, som sidder i vores ejerkreds, hvor SE - det tidligere SydEnergi - allerede har lanceret lignende cloud-løsninger. Men vores fokus er mere på enterprise-kunder, hvor vores ejere fokuserer på små og mellemstore virksomheder. Men selvfølgelige kommer der med tiden en stigende grad af overlap," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere