Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft og VMware slutter fred: Indgår stort partnerskab efter mange års indædt bekrigen af hinanden

To af de største og mest indædte rivaler i it-branchen, Microsoft og VMware, slutter fred med hinanden med ny partnerskabs-aftale. Den ligger helt i tråd med Microsofts nye strategi.

Microsoft har siden Satya Nadella overtog ledelsen støt afblæst stort set alle de traditionelle 'krige,' som selskabets ellers gennem mange år har udkæmpet med en lang række forskellige udfordrere.

Tidligere på ugen sluttede selskabet fred med en af de mest ihærdige udfordrere, nemlig VMware, der i mange år har været blandt Microsofts ærkefjender på det stadigt voksende virtualiserings-område, som spiller en central rolle i den cloud-centrerede verden, som vi er ved at bevæge os over i.

Det vakte således en del opsigt, da vice president i Microsoft, Jim Alkove, tirsdag pludselig entrede scenen på VMware store årlige konference, der i disse dage løber af stablen i San Francisco.

Her stillede han sig op sammen med chefer fra VMware for at fortælle om nye features i Microsofts Windows 10, og den nye såkaldte 'Project A2'-løsning, der er et applikations-værktøj, som bygger på værktøjer i Windows 10.

Ifølge VMware-topchef Sanjay Poonen har selskaberne siden Satya Nadella overtog ledelsen i Microsoft arbejdet tættere og tættere sammen.

Fjendskabet - med Microsofts Hyper-V på den ene side og VMwares V-sphere på den anden - går ellers langt tilbage - faktisk nok helt tilbage til grundlæggelsen af VMware i slutningen af 1990'erne.

Dengang buldrede VMware ind på markedet med selskabets virtualiserings-løsning, som gør det muligt at køre mange forskellige styresystemer og applikationer på en enkelt server.

Løsningen ramte plet i markedet straks i en grad, der bekymrede Microsoft, som frygtede for salget af Windows Servers. Modsvaret blev, at Microsoft lancerede sin egen virtualiseringsløsning.

De to løsninger har været nærmest dominerende i deres indbyrdes strid på markedet for solide virtualiserings-løsninger, hvor VMware generelt er kendt for at køre meget stabilt og for at have god support. Til gengæld er Microsofts Hyper-v løsning billigere.

"Det er meget tydeligt, at Satya [Nadella, Microsofts topchef, Red] er ved at transformere Microsoft over mod større åbenhed," lyder det fra Sanjay Poonen.

Han sammenlignede tilstedeværelsen af Jim Alkove på VMworld med dengang, hvor den amerikansk præsident Ronald Reagan indledte samarbejde med Ruslands Mikhail Gorbatjov som afslutning på den kolde krig.

"Du er nok den høje Reagan. Så er jeg den indiske version af Gorbatjov," sagde Sanjay Poonen fra scenen til Microsoft-manden.

Markant udvikling

Udviklingen alene fra sidste år har da også været markant.

Da VMworld blev afviklet i 2014 reagerede Microsoft med en række ret markante udfald mod selskabet og alle dets fejl.

I år har piben fået en helt anden lyd. Og grunden er ganske klar: Microsoft vil ud på alle kanaler, hvor brugerne er.

Selskabet har under Satya Nadella helt skiftet strategi fra at være centreret om at fremme Windows til i stedet at handle om at få sluset brugerne over i Microsofts nye, cloudbaserede økosystem.

Det betyder, at Microsoft vil ud, hvor brugerne er.

Den strategi har i de seneste par år ført til en række opsigtsvækkende alliancer med tidligere rivaler og ærkefjender, som Microsoft har investeret mange ressourcer i at få ned med nakken.

De tæller blandt andet Salesforce, Apple, Dropbox og Google ligesom topchef Satya Nadella har erklæret sin kærlighed til hele open source-verdenen, efter store Linux-løsninger som Hadoop, Cores OS og Cloudera blev indlemmet i Microsofts cloud-tjeneste Azure - som i øvrigt også understøtter løsninger fra IBM og Oracle.

Nu er turen altså kommet til VMware, der til gengæld godt kan se fordele i et tættere samarbejde med mægtige Microsoft med de mange kanaler ud til kunderne.

VMwares CEO, Pat Gelsinger, sagde fornylig, at VMware er i fuld gang med at omlægge forretningen fra - som i dag - at være baseret på et enkelt 'rock-stjerne'-produkt og over mod flere forskellige produkter med vægt i den mobile verden.

Læs også:
[b]
Ny kæmpeaftale: Derfor går Dropbox nu pludselig sammen med Microsoft

Microsoft i kovending: Lancerer kæmpeprogram til iPad

Her er planen med Microsoft & Salesforce - derfor går de sammen

Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid

Gratis Office til Android på vej: Microsoft søger Android-brugere til beta-test

Er Microsoft på vej til at gøre hele Windows open source?

Microsoft: Vi er åbne for alting og er villige til at gøre alt for at vinde i markedet igen.

Microsoft: Vi elsker Linux - indlemmer Linux i stor stil[/b]




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere