Artikel top billede

(Foto: © 2015 by Jakub Mosur / Jakub Mosur)

Uber-CEO om fremtiden: Alle biler skal være Uber-biler

I disse dage demonstrerer taxachauffører i hele Europa imod Ubers tilstedeværelse. I San Francisco sidder manden bag det forhadte selskab med en fremtidsdrøm: Ikke at blive som taxa-selskaberne.

Uber er et firma, som virkelig formår at skabe røre i andedammen. Onsdag var der strejker i flere europæiske hovedstader mod Uber arrangeret af taxa-foreninger Europa rundt.

Her var holdningen tydelig: Uber skal på en færge og ud af denne verden.

Men på den anden side af kloden, nærmere bestemt ved Dreamforce-konferencen i San Francisco, sidder Ubers administrerende direktør, Travis Kalanick, og ser tilfreds ud.

Det går godt for Uber og Ubers CEO på trods af uro fra taxa-branchen, og meldingen fra Kalanick er ikke til at misforstå: Der bliver kun mere Uber i fremtiden.


"Vores fremtidsdrøm er enkel: Alle biler på vejene bør og skal være Uber-biler. Hvis alle biler her i San Francisco var Uber-biler, så ville byen slippe for meget store trafikale problemer, og der ville i gennemsnit blive sparet en time for alle billister, som de ellers ville bruge i trafikkøer, " siger Travis Kalanick.

Stor modstand i EU
Ved Salesforce store Dreamforce-konference talte Travis Kalanick og Salesforces CEO, Marc Benioff om både Ubers foranderlige adfærd og fremtiden for Uber.

Og mens der ikke var mulighed for at stille spørgsmål til Travis Kalanick - hvilket ærgrede mange europæiske journalister - så kom der alligevel lidt tanker til taxabranchen, som i disse dage er på barrikaderne for at bremse Uber.

"I vores optik skaber vi jobs frem for at fjerne dem. Hvis vi tillader almindelige mennesker at køre ruter for andre mennesker, jamen så er det en genial mulighed til den hjemmegående mor, den studerende, dem som mangler lidt penge i hverdagen. Næsten 40 procent af alle vores Uber-bilister kører kun 10 timer om ugen og er altså ikke deres eneste erhverv," forklarer Travis Kalanick.

En af grundene til den store modstand mod Uber fra taxaselskaberne er, at de anser Uber som et transportfirma.

Sådan ser Travis Kalanick det ikke.

"Vi leverer jo ikke biler eller kører folk rundt. Vi er mere som en børs, hvor folk kan tilbyde og ønske services. Vi hjælper blot med at forbinde de to, " siger Travis Kalanick.

I fremtiden: Vil ikke blive som taxaselskaberne
Om man kan lide, hvad Uber gør, så trumler Uber derudaf. Og imens nogle vil kalde Uber for fremtiden inden for bilkørsel, så sigter virksomheden allerede efter det næste: Førerløse biler.

"Vi ville da være dumme, hvis vi ikke så efter, hvad fremtiden kan bringe. Vi er "disruptive på markedet nu, men derfor skal vi selvfølgelig passe på, at vi ikke falder i bekvemmelighedsfælden. Hvis vi ikke har et skarpt blik på den slags, så ender vi som taxabranchen nu, som i mange år ikke har fulgt med udviklingen," siger Travis Kalanick.

"Vi skal ikke blive kørt over af de førerløse biler - vi skal køre dem selv"

Læs også: Danske taxachauffører i demonstration: Derfor vil vi have Uber for en dommer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere