Artikel top billede

Ny Office vil skrive noter og bestille din taxa for dig: Sådan kommer Office 2016 til at fungere

Det nye Office 2016 bliver rullet ud i oktober, og hvis du har et Office 365-abonnement, skal det nok fortælle dig, hvilke mails du skal læse og hvilke, der må vente til en anden dag, og har du for resten læst den her rapport om lige det, som du sidder og arbejder på?

Det nye Office 2016 er skabt til Office 365, for kunderne skal ud i skyen for deres egen skyld.

Der behøver de nemlig ikke selv at forberede sig til møder.

Sådan lyder det fra Microsoft, der netop har løftet sløret for Office 2016, som er fyldt med nye funktioner.

"Vejen frem er jo i skyen. Vi vil gerne væk fra, at man køber Office og så ikke mere. Så har du et cykelstyr, men ikke mere end det. Det er et flot cykelstyr, men vi vil gerne have, at folk køber hele cyklen med hjul og det hele, så de kan få det maksimale udbytte," siger Aaren Ekelund, Office-divisionschef hos Microsoft Danmark, til Computerworld.

Selv om Office 2016 også kommer i handlen som en enkeltstående pakke i oktober, er det hensigten at lokke folk ombord i Office 365.

Skriver noter til dig
Hele idéen bag den nye Office-pakke er nemlig, at den skal anvendes med Office 365, så den bagvedliggende dataanalyseplatform, Office Graph, kan analysere din aktivitet og databrug.

Analysen kan så benyttes af Delve, der er en del af Office 365, som kan skræddersy hele fladen til dig.

Hvis systemet således har lært dig godt nok at kende, vil det eksempelvis vide, at du for tiden er en del af en arbejdsgruppe i Office 365, som skal strømline din arbejdsplads, og når arbejdsgruppen har et møde, vil du i forvejen modtage forberedte emnekort baseret på gruppens arbejde.

Læs også: Microsoft: Vi står på tærsklen til en tid domineret af helt ny type systemer  

På samme måde vil Delve hente "relevant materiale og ressourcer" ind i en gruppes workspace, som det hedder i Microsofts præsentations-video.

Indtil videre vil det materiale blive hentet fra din virksomheds Office 365-konti, men det kan sagtens blive hentet fra eksempelvis videnskabelige databaser i nær fremtid, mener Microsoft.

Det står nemlig alle frit for at udvikle apps, der kan arbejde med Office Graph.

"Vi vil jo gerne dyrke det her økosystem, så vi har lagt de åbne API'er (application programming interface. red) ud på nettet. Vi forbinder jo Delve internt i den enkelte organisation, men det er muligt at lave andre applikationer, der kan forbinde længere ud," forklarer Aaren Ekelund.

Det er begyndt

De første apps er allerede tilgængelige.

Således har Uber udviklet en applikation til Outlook, så du med et klik på et møde i din kalender har bestilt en vogn, som kan køre dig til mødet.

Det er en mulighed, som ligger lige til højrebenet for alle andre taxa-selskaber, husker Aaren Ekelund at understrege.
 
Hvad kan det for sig selv?
Hvis man ikke vil betale det årlige abonnement for Office 365, kan man stadig godt drage fordel af Office 2016.

For eksempel er Skype nu integreret i Office 2016 og det muligt at være flere Office 2016 brugere i samme dokument i realtid.

Det sidste er en feature, som har været mulig via google Docs i flere år, så det er fint at se den i Office.

Alle platforme

Hele Office 2016 er tilrettelagt til at lokke tvivlere ombord på Windows 10-toget, og det er Microsoft ikke for fin til at understrege med lanceringen af præsentationsværktøjet Sway og et løfte om ikke mindre end en terrabyte lagerplads i OneDrive til de dygtige elever i klassen, som har skiftet til Windows 10.

Sway er et nyt præsentations-program designet til at fungere lige godt på tværs af flader.

Det er tilgængeligt til Windows 10, iOS og i en onlineudgave til dem, der aldrig skifter styresystem alligevel.

Sway har et relativt intuitivt interface med blandt andet drag and drop-muligheder fra andre programmer.

Ideen er at programmet ofrer Powerpoints fleksibilitet til fordel for en nemmere brugerflade og en færdig præsentation, som fungerer på alle platforme.

Sway er på den måde ikke henvendt til foredragssituationer så meget som til at blive delt med andre, som kan se din præsentation på snart sagt en hvilken som helst platform.

På samme måde er det en stor del af tanken bag Office 2016 som opdatering til Office 365, at det skal fungere lige godt på alle patforme, en af grundtankerne bag Windows 10.

Den enkelte medarbejder skal altså kunne deltage i arbejdsfælleskabet, ligegyldigt hvor hun er.  

Alt skal smelte sammen

Det ligger i tråd med de udmeldinger, Microsofts topchef, Satya Nadella, var ude med i juli til Microsofts store årlige partner-konference, WPC.

Her slog Nadella på tromme for, at fremtiden for Microsoft ligger i at få de enkelte teknologier til at arbejde sammen i en større helhed på tværs af enheder.

En tanke som også er grundstenen bag det kommende Windows Continuum, der frigives senere i 2015 og skal drive de såkaldte pc-phones.

Læs også: Microsoft: Nu kommer de intelligente it-systemer, hvor alting smelter sammen