Artikel top billede

Acer: Fremtiden er Skylake, pc-phones, gamer-telefoner og computere som du selv kan stable.

Reportage: Computere, som du stabler som legoklodser, eller telefoner, der kan være din computer både i lommen og på eksterne skærme. Her er Acers nye produkter på IFA-messen i Berlin.

IFA-messen, Berlin: Acer sælger sig selv på selskabets gaming-devices i Predator-serien, men har dog store planer for de mere almindelige pc-brugere.

Sådan lyder det fra Acer-topchef Jason Chen, der på den store IFA-messe i Berlin netop har løftet sløret for flere nye tiltag.

Acer Revo Build er en ny pc opbygget af små firkantede lag, som trådløst forbinder sig med hinanden, når de stables.

Man kan tage hvert enkelt lag i lommen og tilslutte det på kontoret eller hjemme hos sine venner, alt efter hvad man skulle have lyst til.

Jason Chen understreger fra scenen, at Revo Build i høj grad handler om, hvad brugerne vil med det:

"Tell us what you want,. We can build more," siger han.

En blok kan blandt andet være en 1TB harddisk eller et stærkere grafikkort til at give lidt spark til den pentium-processor, som sidder i enheden.

Prisen for en Revo Build bliver på omkring 1.500 kroner for standard-versionen uden ekstra blokke.

Fra smartphone til pc-phone
I endnu et fokus på mobilitet løftede Chen også sløret for, hvad Acer selv kalder virksomhedens første pc-phone.

Den hedder Jade Primo. Mobilen leveres med en docking station, som tilsluttes til skærm, tastatur og mus og vupti, så er din telefon din pc.

Jade Primo er udviklet til Windows Continuum, og skalerer derfor sit output til den device du har tilsluttet den, så mulighederne for en veludviklet løsning er lovende.

Når man som Acer har et stort fokus på gaming pc'er, er det er ikke overraskende, at Intels Kirk Skaugen var med på scenen på IFA i Berlin for at fortælle, at Acer og Intel var en stor del af hinandens fremtid, ligesom alle de nye devices i Predator serien kører med Intels nye Skylake processorer, som vi har skrevet mere om her.

Hvorfor Acer så opgraderede Aspire S7 med Intels Broadwell processorer for få måneder siden, i stedet for at vente på de netop offentliggjorte Skylake processorer, må være et åbent spørgsmål.

Test: Acers flotteste computer har fået bedre processor

Predator skal æde konkurrenterne
Det meste af pressemødet handlede ikke overraskende om Acers Predator serie, der henvender sig til spilentusiaster. I henrykte tonefald lovpriste Acers CEO Jason Chen en lang række produkter som den mobile ekstra køleblæser, som du kan installere i stedet for dit cd-drev, hvis du altså stadig har et.

Det store dyr i Acers åbenbaring er den nye Predator 6 gaming phone, som med 4GB RAM og haptisk feedback, rumblepack for de lidt mindre tekniske i selskabet, og et 21 megapixel kamera skal slå Acer fast på det mobile spilmarked, som den helt store spiller.

En position som Acer trænger til efter et fald i markedsandelen for salg af pc'er.

Læs også: Acer-stifter åbner for salg af Acer: Inviterer interesserede købere til at byde
IT-JOB

Unik System Design A/S

Supportkonsulent

Mobile Industrial Robots A/S

Software Delivery Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Techno Functional SME
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Skab en bedre bundlinje ved at gentænke rammerne i kampen om fremtidens talenter

Mennesker er forskellige og medarbejdere arbejder forskelligt. Nøglen til succes for fremtidens virksomheder er at tage udgangspunkt i de ansattes forskellige og individuelle behov. Kort sagt behandler du dine medarbejdere ens ved at behandle dem forskelligt

07. februar 2023 | Læs mere


Undgå cyberkatastrofen med automatiseret kontrol over sensitive data

Når cyberkriminelle gennemtrænger din sikkerhedsinfrastruktur, bruger de i snit 48 dage til at danne sig et overblik over sensitive data, før de lukker dine systemer og data ned med ransomware. På dette seminar får du derfor et solidt grundlag for at sikre dig overblik over sensitive, virksomhedskritiske informationer. Derudover vil du få et praktisk indblik i, hvordan du beskytter dine informationer, så du er er mindre sårbar når cyberkriminelle trænger ind på dit netværk, samt et overblik over typiske angrebsformer og viden om, hvordan et ransomwareangreb foregår i praksis.

07. februar 2023 | Læs mere


Status og erfaringer fra fem år med GDPR

Vi samler nogle af Danmarks fremmeste GDPR-eksperter trådene efter knapt fem år. Dette giver dig et solidt overblik over de hidtidige erfaringer og sikker viden at basere din indsats på, når du skal planlægge og tilpasse din organisations indsats for at sikre compliance med det omfattende regelkompleks.

07. februar 2023 | Læs mere