Artikel top billede

Acer: Fremtiden er Skylake, pc-phones, gamer-telefoner og computere som du selv kan stable.

Reportage: Computere, som du stabler som legoklodser, eller telefoner, der kan være din computer både i lommen og på eksterne skærme. Her er Acers nye produkter på IFA-messen i Berlin.

IFA-messen, Berlin: Acer sælger sig selv på selskabets gaming-devices i Predator-serien, men har dog store planer for de mere almindelige pc-brugere.

Sådan lyder det fra Acer-topchef Jason Chen, der på den store IFA-messe i Berlin netop har løftet sløret for flere nye tiltag.

Acer Revo Build er en ny pc opbygget af små firkantede lag, som trådløst forbinder sig med hinanden, når de stables.

Man kan tage hvert enkelt lag i lommen og tilslutte det på kontoret eller hjemme hos sine venner, alt efter hvad man skulle have lyst til.

Jason Chen understreger fra scenen, at Revo Build i høj grad handler om, hvad brugerne vil med det:

"Tell us what you want,. We can build more," siger han.

En blok kan blandt andet være en 1TB harddisk eller et stærkere grafikkort til at give lidt spark til den pentium-processor, som sidder i enheden.

Prisen for en Revo Build bliver på omkring 1.500 kroner for standard-versionen uden ekstra blokke.

Fra smartphone til pc-phone
I endnu et fokus på mobilitet løftede Chen også sløret for, hvad Acer selv kalder virksomhedens første pc-phone.

Den hedder Jade Primo. Mobilen leveres med en docking station, som tilsluttes til skærm, tastatur og mus og vupti, så er din telefon din pc.

Jade Primo er udviklet til Windows Continuum, og skalerer derfor sit output til den device du har tilsluttet den, så mulighederne for en veludviklet løsning er lovende.

Når man som Acer har et stort fokus på gaming pc'er, er det er ikke overraskende, at Intels Kirk Skaugen var med på scenen på IFA i Berlin for at fortælle, at Acer og Intel var en stor del af hinandens fremtid, ligesom alle de nye devices i Predator serien kører med Intels nye Skylake processorer, som vi har skrevet mere om her.

Hvorfor Acer så opgraderede Aspire S7 med Intels Broadwell processorer for få måneder siden, i stedet for at vente på de netop offentliggjorte Skylake processorer, må være et åbent spørgsmål.

Test: Acers flotteste computer har fået bedre processor

Predator skal æde konkurrenterne
Det meste af pressemødet handlede ikke overraskende om Acers Predator serie, der henvender sig til spilentusiaster. I henrykte tonefald lovpriste Acers CEO Jason Chen en lang række produkter som den mobile ekstra køleblæser, som du kan installere i stedet for dit cd-drev, hvis du altså stadig har et.

Det store dyr i Acers åbenbaring er den nye Predator 6 gaming phone, som med 4GB RAM og haptisk feedback, rumblepack for de lidt mindre tekniske i selskabet, og et 21 megapixel kamera skal slå Acer fast på det mobile spilmarked, som den helt store spiller.

En position som Acer trænger til efter et fald i markedsandelen for salg af pc'er.

Læs også: Acer-stifter åbner for salg af Acer: Inviterer interesserede købere til at byde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Vi dykker ned i, hvordan du finder den perfekte pasform for netop din virksomhed. Vi ser på, hvordan du kan imødekomme jeres behov for fleksibilitet og hurtig udvikling, samtidig med at håndtere udfordringerne ved cloud-tjenester.

29. februar 2024 | Læs mere


Faldgruber og forberedelser når du skal implementere Dynamics 365 FO

På dette webinar stiller vir skarpt på overvejelser, forberedelser, forretning og faldgruber, så din virksomhed får det bedste udgangspunkt for jeres Dynamics 365-implementering. Du bliver også klogere på at håndtere master data, som er et af de absolut vigtigste områder i ethvert ERP-projekt, og på hvorfor Dynamics 365 FO er en del af et samlet cloud-transformationsprojekt.

29. februar 2024 | Læs mere


Ubrydelig? Kan en smadret storage array stadig levere dine data?

En ting er at læse og høre om, hvor robuste og højt tilgængelige Hitachis storage array lagringssystemer er - men noget andet er oplevelsen af det, når du live kan se, hvordan de ødelægger deres system. Se derfor med, når vi fysisk ødelægger en storage array - og derefter tester om den stadig vil kunne levere dine data.

06. marts 2024 | Læs mere