Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Acer: Fremtiden er Skylake, pc-phones, gamer-telefoner og computere som du selv kan stable.

Reportage: Computere, som du stabler som legoklodser, eller telefoner, der kan være din computer både i lommen og på eksterne skærme. Her er Acers nye produkter på IFA-messen i Berlin.

IFA-messen, Berlin: Acer sælger sig selv på selskabets gaming-devices i Predator-serien, men har dog store planer for de mere almindelige pc-brugere.

Sådan lyder det fra Acer-topchef Jason Chen, der på den store IFA-messe i Berlin netop har løftet sløret for flere nye tiltag.

Acer Revo Build er en ny pc opbygget af små firkantede lag, som trådløst forbinder sig med hinanden, når de stables.

Man kan tage hvert enkelt lag i lommen og tilslutte det på kontoret eller hjemme hos sine venner, alt efter hvad man skulle have lyst til.

Jason Chen understreger fra scenen, at Revo Build i høj grad handler om, hvad brugerne vil med det:

"Tell us what you want,. We can build more," siger han.

En blok kan blandt andet være en 1TB harddisk eller et stærkere grafikkort til at give lidt spark til den pentium-processor, som sidder i enheden.

Prisen for en Revo Build bliver på omkring 1.500 kroner for standard-versionen uden ekstra blokke.

Fra smartphone til pc-phone
I endnu et fokus på mobilitet løftede Chen også sløret for, hvad Acer selv kalder virksomhedens første pc-phone.

Den hedder Jade Primo. Mobilen leveres med en docking station, som tilsluttes til skærm, tastatur og mus og vupti, så er din telefon din pc.

Jade Primo er udviklet til Windows Continuum, og skalerer derfor sit output til den device du har tilsluttet den, så mulighederne for en veludviklet løsning er lovende.

Når man som Acer har et stort fokus på gaming pc'er, er det er ikke overraskende, at Intels Kirk Skaugen var med på scenen på IFA i Berlin for at fortælle, at Acer og Intel var en stor del af hinandens fremtid, ligesom alle de nye devices i Predator serien kører med Intels nye Skylake processorer, som vi har skrevet mere om her.

Hvorfor Acer så opgraderede Aspire S7 med Intels Broadwell processorer for få måneder siden, i stedet for at vente på de netop offentliggjorte Skylake processorer, må være et åbent spørgsmål.

Test: Acers flotteste computer har fået bedre processor

Predator skal æde konkurrenterne
Det meste af pressemødet handlede ikke overraskende om Acers Predator serie, der henvender sig til spilentusiaster. I henrykte tonefald lovpriste Acers CEO Jason Chen en lang række produkter som den mobile ekstra køleblæser, som du kan installere i stedet for dit cd-drev, hvis du altså stadig har et.

Det store dyr i Acers åbenbaring er den nye Predator 6 gaming phone, som med 4GB RAM og haptisk feedback, rumblepack for de lidt mindre tekniske i selskabet, og et 21 megapixel kamera skal slå Acer fast på det mobile spilmarked, som den helt store spiller.

En position som Acer trænger til efter et fald i markedsandelen for salg af pc'er.

Læs også: Acer-stifter åbner for salg af Acer: Inviterer interesserede købere til at byde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan prioriterer IT-sikkerhedschefernes indsatsen i 2021
I denne undersøgelse fra F-Secure giver knap 2.000 ledende personer på tværs af hele Europa deres bud på, hvor de vil prioritere indsatsen i år – og hvad de opfatter som virksomhedernes mest presserende udfordringer på cybersikkerhedsfronten.