Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft klar med Linux-baseret styresystem

Microsoft har sluttet fuldstændigt fred med fortidens fjender. Nu løfter selskabets sløret for et Linux-baseret styresystem, som Microsoft har bygget.

Det ville have været aldeles utænkeligt for nogle år siden, men ikke længere: Microsoft er kar med et Linux-baseret styresystem, som selskabet har udviklet fra bunden.

Systemet hedder Azure Cloud Switch - eller blot 'ACS' - og er udviklet specielt til brug i datacentre.

Microsoft har selv udviklet systemet, da selskabet ikke har været i stand til at finde et styresystem blandt de mange i markedet, som lever op til selskabets ret specifikke krav på dette område.

Ifølge chef-arkitekt i Microsofts Azure Networking, Kamala Subramaniam, bygges traditionel switch-software typisk med ret bred appeal, så den kan anvendes af flere kunder, i flere forskellige scenarier og med en række forskellige features.

Specifikt system

Men Microsoft har haft brug for et stærkt målrettet styresystem med en række specifikke fokus-områder inden for selskabets Datacenter Networks, hvor løsningen skal anvendes til at "løse, test og afhjælpe bugs i netværks-enheder hurtigere end det kan lade sig gøre nu," hedder det.

Med ACS bliver det ifølge Microsoft desuden muligt at skalere op og ned langt bedre, end det er tilfældet i dag.

"Sammen med den åbne, standardiserede SAI-interface kan vi med ACS udnytte ny hardware hurtigere [...] samtidig med, at vi kan køre på flere forskellige platforme," skriver Kamala Subramaniam.

Microsoft har i de senere år gradvist sluttet fred med nærmest alle selskabets tidligere hoved-fjender.

Fornylig indgik selskabets eksempelvis en tæt samarbejdsaftale med VMware, hvilket du kan læse mere om her:

Har sluttet fred

Det er ikke mange år siden, at Microsoft var den direkte modsætning til open source og med sin proprietære og stærkt pengegivende tilgang til software-udbredelse var et hade-objekt blandt open source-folket.

Det var dengang, hvor Microsofts daværende topchef, Steve Ballmer, kaldte Linux en 'kræft-sygdom, der sætter sig på al intellektuel ejendom, som det berører,' og hvor fronterne var trukket hårdt op.

Microsoft har gradvist nærmet sig open source-tankegangen i de senere år - fra de første spæde bidrag til Linux-kernen til de seneste engang aldeles utænkelige beskeder om, at Microsoft i dag simpelthen elsker Linux.

Microsoft har også gjort .Net-frameworket til open source, mens Linux-løsninger fra Oracle, IBM, Cloudera Hadoop og Core OS i dag kører helt sidestillet i Microsofts store cloud-service, Azure.

Det nye åbne Microsoft

I det seneste år har stort set alle Microsofts produktmæssige og strategiske beslutninger været centreret om cloud'en.

Det betyder, at Microsoft er i fuld gang med at fjerne sig fra sit mangeårige fokus på Windows som selskabets kerne-produkt, og åbnet armene for software, som ikke er udviklet af Microsoft selv, ligesom selskabets løsninger i stigende omfang tilbydes til brugere på konkurrerende platforme.

Du kan læse mere om Microsofts store strategi-skifte her: Det nye Microsoft: Lægger Windows bag sig - her er den nye fremtid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere