Artikel top billede

Sådan får du styr på pårørendes data på Twitter og Facebook efter dødsfald

Mere og mere af vores liv finder sted på nettet. Når vi dør skal vores efterladte rydde op i vores ting. Men kan de overhovedet få lov til at lægge dit digitale liv i graven?

De to faste holdepunkter i livet for høj som lav er døden og skat. De færreste er dog så forberedt på døden, som de er på skattefar. Som en service til læserne ser Computerworld derfor nærmere på, hvad der sker med dit online-liv, når du dør.

De fleste af os har efterhånden en stor digital arv, som vores efterladte skal tage stilling til. Alle de gamle billeder og smarte bemærkninger på Twitter og hele vores netværk på Facebook.

Når vi engang skal herfra, efterlader vi en masse oprydning til vores nære og kære.

Det kan være svært nok selv at holde styr på sine online tilstedeværelser, men hvad kan dine efterladte gøre for at lægge dit elektroniske liv i graven?

Twitter: Udfyld en formular
Hos Twitter kan dine efterladte udfylde en formular med information om dig og deres forhold til dig.

Twitter sender så en mail, der fortæller, at Twitter føler med dem i denne hårde tid, og at de skal aflevere en kopi af din dødsattest og en kopi af deres eget ID.

Det er selvfølgelig kun, hvis det lykkedes at finde formularen, som ligger i 'policies and reporting' under den nok lidt misvisende fællesnævner "report a violation".

Facebook: Det styrer du selv
Få onlinetjenester får så meget opmærksomhed som Facebook.

Brugerne elsker at brokke sig over Facebook næsten lige så meget, som de elsker at dele deres privatliv med alle os andre.

Derfor er det ikke overraskende, at Facebook har lagt sig i selen for at være overskuelig, når brugerne er i en svær situation.

En søgning på "død" i Facebooks helpdesk resulterer i en liste med vejledninger i, hvordan man får et afdødt familiemedlems konto lukket eller lavet om til en mindeside, og hvad der sker med din profil, når du selv dør.

Og det kan du faktisk selv styre. For Facebook giver dig nemlig mulighed for selv at vælge en såkaldt eftermælekontakt, som skal administrere din profil efter din død.

Eftermælekontakten kan ikke logge ind på din profil, men kan besvare venneanmodninger og opdatere dit profilbillede.

Har du lyst til det, kan du også give den udvalgte lov til at downloade en kopi af de ting, som du har delt på Facebook.

Du kan selvfølgelig spare dine efterladte helt for at tage stilling til venneanmodninger fra dine gamle folkeskolekammerater og beslutte, at din profil skal slettes, når du dør.

Det gider jeg ikke

Hvis du alligevel sidder alle muligheder for at fremtidssikre din profil overhørig, falder ansvaret selvfølgelig på dine nærmeste.

De skal så have fingrene i din dødsattest eller et bevis for, at de er bemyndigede til at tage beslutninger om din profil, før de kan lægge dig helt i graven.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere