Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Pludselig penge-gave til dansk it-græsrods-bevægelse: "Nu kan vi endelig få råd til en studentermedhjælper"

Microsoft har doneret 55.000 dollar til kode-foreningen Coding Pirates, som lærer børn, at kreativitet og kodning kan gå hånd i hånd.

Når en email lover store pengebeløb, leder de fleste efter spamknappen. Men en gang imellem er den god nok.

Selv om den danske programmerings-forening Coding Pirates har ligget i dialog med Microsoft omkring det såkaldte YouthSpark legat, blev formand Martin Exner alligevel lidt overrasket, da han fik en mail fra Microsoft, der lovede 55.000 dollar. Kontant.

"Jeg blev selvfølgelig glad, men jeg kunne ikke lade være med at tænke, at det så lidt skummelt ud sådan at få en mail, der lover 55.000 dollar i kontanter," griner Martin Exner.

Coding Pirates er Martin Exners hjertebarn.

En gang om ugen dukker lærelystne børn og unge med computeren under armen op i foreningens 19 lokalafdelinger landet over og lærer, at der stort set ikke er noget, som man ikke kan med programmering. 

Det er noget, som Martin Exner også lærer fra sig i sit almindelige arbejde, hvor han efteruddanner skolelærere i programmering.

Investering i fremtiden

Hos Microsoft griner direktør for politik og strategi, Anders Thomsen, ikke. Der er der tale om en ganske velovervejet beslutning forklarer han.

Microsoft ser nemlig legatet som en investering i fremtiden, og over de næste tre år vil Microsoft uddele 75 millioner dollar i YouthSpark-legater verden over for at fremme unges udvikling med it. 

Og Anders Thomsen mener, at Coding Pirates kan være med til at sikre den danske it-branche fremover.

"Det er en kendt sag, at der mangler arbejdskraft i den danske it-branche. Både vi og vores partnere skriger jo på dygtige unge mennesker, og vi tror, at Coding Pirates kan være med til at åbne børn og unges øjne for mulighederne indenfor it."

Når Microsoft valgte at give Coding Pirates et legat, er det netop fordi Coding Pirates har fat i børn og unge på en måde, som Microsoft kan se langsigtede effekter af. Og det arbejde vil Microsoft gerne se mere af.

Du kan læse mere om Coding Pirates her

"Vi kan se, at der er et behov for det arbejde, Coding Pirates gør, og de har jo også ventelister, hver gang de afholder et arrangement. Med Martin Exners bagrund er der virkelig mulighed for at komme ud og inspirere skoler og lærere til at arbejde videre med programmering. For Coding Pirates kan jo ikke gøre det hele selv."

Mindre administration, mere udvikling

Hos Coding Pirates er Martin Exner godt klar over, at der er brug for aflastning, hvis ambitionerne skal føres ud i livet.

Coding Pirates er nemlig baseret på frivilligt arbejde, og Martin Exner lægger selv mange timer i projektet.

Han håber, at pengene fra Microsoft kan bruges til at hyre en studentermedhjælper, så der bliver mere tid til udvikling.

"De frivillige i Coding Pirates lægger jo en masse arbejde. Men der er en masse administration, som tager tid. Vi skal kommunikere med forældre, indhente børneattester og en masse andet papirarbejde Så hvis vi ansætter en studentermedhjælper, kan vi frigøre en masse tid til at afholde events, organisere de frivillige og andre sjove projekter. Vi vil for eksempel gerne åbne afdelinger i udlandet."

Tiltrængt aflastning

Det er ikke uden grund, at Martin Exner drømmer om mere tid til sin frivillige indsats.

Ved siden af sit arbejde med at efteruddanne skolelærere i programmering, har han nemlig rigeligt at se til i Coding Pirates.

"Jeg er jo frivillig i Coding Pirates Lyngby, afdelingsleder i Coding Pirates Computerworld ude i Herlev og formand for hele Coding Pirates," fortæller han.

Du kan læse mere om Martin Exners tanker om børn og teknologi her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere