Fortalt til: Dan Jensen

Mennesker i IT

Udgivet 29. september 2015 kl. 11.31
Min søn på syv år kom hjem forleden og var helt oppe at køre. De havde tegnet insekter i skolen, og han havde fået lov til at få printet sin på en 2D-printer - altså på papir.

Det var helt syret for ham, at man kunne printe på papir.

"Far far, jeg har fået kopiret min bille," sagde han, og vi måtte hænge papiret op på køleskabet, for det var jo for vildt.

Han er vokset op med en 3D-printer i stuen, og vi har altid printet en masse.

Vi har for eksempel 3D-printet alle hans Beyblade-frontspidser, og vi har også printet ham selv i 3D, så han står i lille format hjemme på boghylden.

Det viser måske lidt om, hvor underlig teknologi-udvikling er, og hvor hurtigt opfattelsen af teknologi kan ændre sig for nye generationer.

Der er nok ikke mange, der tror på det her begreb med 'digital natives' længere - altså det her med, at alle, der er født efter 1980, bare har sådan en naturlig og intuitiv tilgang til it, og det viser sig jo også, at det næsten aldrig passer.

It er noget, der skal læres, og jeg synes helt bestemt, at vi er nødt til at lære børnene at programmere, for de skal jo ikke alle sammen blot være passagerer på it-toget. De skal være med til at skabe det.

Teknologierne udvikler sig hele tiden, og hvis ikke børne-tilbuddene følger med, så følger voksen-tilbuddene heller ikke med om 10-15 år.

Jeg mener, at folkeskolen i al for høj grad er bygget til at formalisere børnene til at have et bestemt mindset og en bestemt tankegang.

Folkeskolen er slet ikke ikke gearet til det, som det i virkeligheden bør handle om - nemlig at være kreativ og skabende og innovativ med teknologi.

Det er det, som vi forsøger at lære børnene i Coding Pirates.
Martin Exner, uddannet skolelærer og stifter af det landsdækkende kode-projekt Coding Pirates, der med leg forsøger at lære børn i alle aldre at kode på en sjov måde.

Flere mennesker i IT Om mennesker i itPremium
Test: Apples nye iPhone er bygget til fart og stil: Så gode er iPhone 12 og iPhone 12 Pro
Computerworld tester: IPhone 12 og iPhone 12 Pro er bygget til fart og til at se godt ud. Varen leveres stilsikkert, men noget er overset i farten.
Computerworld
Salling Group lukker stor online-satsning efter kun et år
Millionsatsningen Fillop lukker ved årets udgang. I stedet er supermarkeds-giganten Salling Group nu på vej med en række helt nye online-satsninger, der er affødt af coronakrisen.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Optimér netværket til håndtering af hybrid- og multicloud infrastruktur
I januar 2020 konstaterede Gartner, at cloudcomputing var blevet ”The New Normal” – og op gennem året gjorde Covid-19 det endda helt essentielt at være i stand til at drifte infrastrukturen helt eller delvist fra skyen. Situationen har tvunget virksomheder til hastigt at omstille eller gentænke deres driftsstrategi, og hybride infrastrukturmodeller er nu mere udbredte end nogensinde før. Men mange har også været nødt til at erkende, at den stigende kompleksitet – i særdeleshed på det netværks- og sikkerhedsbaserede felt – stiller helt nye krav til de organisationer, der anvender dem. Denne hvidbog går i dybden med nogle af de mest udbredte udfordringer, som disse transformationsscenarier stiller din organisation overfor. Den giver et solidt bud på, hvordan en netværkshub baseret på Interxion-teknologi gør det muligt at gentænke og optimere netværksinfrastrukturen. Særligt med henblik på at optimere den til at kunne håndtere en hybrid- eller multicloudbaseret infrastruktur.