Artikel top billede

Bestikkelsessag: Region Sjælland anmelder læk af fortroligt notat til politiet

Læk af fortrolige oplysninger kan skade efterforskningen af mulig bestikkelse i Atea og Region Sjælland.

Sydsjællands og Lolland-Falsters politi skal nu på jagt efter den eller de personer, der står bag et læk af et fortroligt notat om regionens indkøb hos it-firmaet Atea til pressen.

Region Sjælland har nemlig valgt at politianmelde lækket af notatet, der er udarbejdet af revisionsfirmaet Rambøll.

Ifølge notatet, har regionen betalt fakturaer fra Atea for op mod 40 millioner kroner.

Men i Ateas bogholderi kan man hverken finde de pågældende fakturaer eller de mange penge. Af notatet fremgår det også, at varer fra Atea er blevet leveret til adresser, som umiddelbart ikke har nogen tilknytning til regionen.

Læs også: Hvor er de blevet af? Millioner af kroner forsvundet i Atea-sag

Politianmeldelsen sker, fordi Region Sjælland sammen med Statsadvokaten for Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - bedre kendt som Bagmandspolitiet - har vurderet, at lækket "potentielt" kan være skadeligt for efterforskningen af den store bestikkelsessag, som udover Atea blandt andet også omfatter personer fra firmaet 3A-it og en stribe medarbejdere i Region Sjælland og hos Rigspolitiet.

"Region Sjælland ser med stor alvor på lækage af fortroligt materiale - ikke mindst når sådant materiale indgår i en politimæssig efterforskning," skriver regionen i sin anmeldelse.

Se hele politianmeldelsen her.

Regionen valgte i første omgang at holde Rambøll-notatet hemmeligt, netop fordi man mente, at offentliggørelsen af oplysningerne kunne skade efterforskningen af den igangværende bestikkelsessag.

Det lækkede notat blev i først omgang sendt til Bagmandspolitiet. Desuden blev notatet den 8. oktober sendt til medlemmerne af Regionsrådet.

I sidste uge - den 23. oktober - kunne Weekendavisen så give et fyldigt referat af indholdet i det hemmelige notat.

Som en konsekvens af lækket har Region Sjælland valgt at lægge hele det følsomme notat offentligt frem på sin hjemmeside.

Læs også:

Hvor er de blevet af? Millioner af kroner forsvundet i Atea-sag

Ateas omsætning styrtdykker efter bestikkelsessag




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere