Artikel top billede

Total Windows-nedtur: Markant dyk i antallet af solgte Windows-smartphones

Microsofts Windows har det ekstremt svært på smartphone-markedet. Se de spritnye tal her.

Microsofts Windows-platform får det sværere og sværere i kampen mod Android og iOS på smartphone-markedet.

I en netop offentliggjort statistik over salget af smartphones til slutbrugere i tredje kvartal i år kan Gartner berette, at blot 1,7 procent af de solgte smartphones kørte med Windows.

I samme kvartal sidste år lå Windows Phone på en markedsandel på tre procent, så der er tale om en markant tilbagegang for det i forvejen hårdt pressede Microsoft-styresystem.

Microsoft offentliggjorde i starten af året, Windows Phone droppes som selvstændigt styresystem, så Windows 10 i stedet kommer til at være selskabets smartphone-styresystem. Læs mere om det her.

"Til trods for annonceringen af Windows 10 forventer vi, at Windows' smartphone-markedsandel vil forblive en lille del af det overordnede smartphone-OS-marked, fordi forbrugerne stadig er tiltrukket af overbevisende økosystemer," er vurderingen fra Gartner.

"Microsoft-smartphones vil primært fokusere på at skabe værdi for erhvervsbrugerne," lyder det videre.

Her er tallene

Der blev i kvartalet solgt 5,8 millioner Windows-baserede smartphones.

Selvom det naturligvis også er en pæn portion, er det markant færre end samme kvartal sidste år, hvor der blev solgt ni millioner - og det er heller ikke noget at tale om i forhold til salget hos de konkurrerende platforme.

I årets tredje kvartal blev der solgt 298 millioner Android-smartphones, hvilket resulterede i en markedsandel på 84,7 procent.

Sidste år i samme kvartal lå Android på 83,3 procent.

Der blev i tredje kvartal solgt 46 millioner iPhones, så Apples markedsandel lå på 13,1 procent - i samme kvartal sidste år var den 12,5 procent.

Mens der altså både blev solgt flere iPhones og flere Android-modeller, og begge platformes markedsandel steg, så går det den modsatte vej for Windows.

Listen med de mest sælgende smartphone-producenter toppes fortsat af Samsung med en markedsandel på 23,7 procent, Apple har 13,1 procent, og Huawei har 7,7 procent.

Gartners opgørelse over det samlede mobilmarked, hvor alle produkter tælles med, har Samsung som nummer et, mens Apple, Microsoft, Huawei og LG kommer ind på de følgende pladser.

Læs også:

Windows Phone elimineret: Sådan skal Windows 10 køre på din smartphone

Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS

De mobile platforme storhitter: Men vi begår en fejl med gamle applikationer og data




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere