Artikel top billede

AppComparison viser Android-brugerne de apps der findes til Windows-smartphones.

Microsoft klar med app til Android-brugerne: Skal aflive frygt for særligt Windows-problem

En ny app fra Microsoft skal overbevise Android-brugerne om, at der skam er masser af gode apps til Windows-smartphones.

Microsofts position på smartphone-markedet er ikke noget at skrive hjem om.

Grundlæggende er Microsofts store udfordring, at Windows-platformen har svært ved at få klemt sig ind på et marked, hvor Android og iOS er så dominerende.

Samtidig har selskabet svært ved at matche app-butikkernes enorme indhold hos de konkurrerende platforme.

Det er et ofte hørt argument for ikke at skifte til en Windows Phone, at der mangler den og den app. 

Mange app-udviklere foretager en beregning af, hvor de potentielt får mest ud af at bruge deres kode-kræfter, og der vil Windows Phone næsten altid ende ud som det sidste valg på grund af den beskedne udbredelse.

Microsoft: Se alle vores apps
App-udvalget til Windows-smartphones er dog blevet bedre med årene, og det er det, Microsoft nu forsøger at bevise med en ny app, AppComparison.

Der retter sig mod Android-brugerne og skal få dem til at overveje at skifte til Microsofts platform ved at aflive frygten for manglen på apps.

AppComparison, der kan hentes via Googles Play Store, har denne beskrivelse:

"Overvejer du at skifte din Android ud med en Windows Phone? AppComparison identificerer dine favorit Android-apps og matcher dem med apps, der er tilgængelige i Microsoft Store. Appen introducerer også nogle af de mest populære Windows Phone-applikationer."

Så lidt fylder Windows

Microsoft har hårdt brug for medvind på smartphone-markedet.

I en netop offentliggjort statistik over salget af smartphones til slutbrugere i tredje kvartal i år kan Gartner berette, at blot 1,7 procent af de solgte smartphones kørte med Windows.

I samme kvartal sidste år lå Windows Phone på en markedsandel på tre procent, så der er tale om en markant tilbagegang for det i forvejen hårdt pressede Microsoft-styresystem. Læs mere her.

I årets tredje kvartal fik Android en markedsandel på 84,7 procent, mens Apples markedsandel lå på 13,1 procent.

Mens der blev solgt flere iPhones og flere Android-modeller, og begge platformes markedsandel steg, så går det den modsatte vej for Windows.

Læs også:

Total Windows-nedtur: Markant dyk i antallet af solgte Windows-smartphones


Historien om Windows Phone og den barske kamp mod Android og iOS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere