Artikel top billede

Seks CRM-forudsigelser for 2016: Sådan vil CRM-markedet udvikle sig i det kommende år

CRM-området udvikler sig med rivende hastighed. Her har du bud på seks områder, som vil få særligt fokus i 2016.

Der er sket meget, siden CRM-softwarens barndom som desktop-baseret salgs-værktøj, der skulle tjene til at holde nogenlunde styr på kunderne.

Alle virksomheder anvender CRM i en eller anden udstrækning, og mange har fulgt med i de udviklings-skridt, som CRM-området har gennemgået gennem årene.

Vi har set udvikling med vægt på sociale tendenser, cloud-baseret CRM, mobile løsninger og så videre. Hver gang har det været med til at udvide muligheden for virksomhedens kendskab til kunderne.

Du kan læse mere om nogle udviklings-ideer, som Microsoft arbejder med på CRM-området her: Derfor kommer dit CRM-system til at spille en afgørende rolle for din fremtid

Hvad vil der så blive lagt vægt på i 2016?

Mere tryk på sociale tendenser

Der gemmer sig en guldgrube af informationer på de sociale medier, som ethvert firma kan udnytte til at få bedre kendskab til den enkelte kunde - både når det gælder indkøbsvaner og -historik.

Et bil-firma vil eksempelvis med stor sandsynlighed kunne finde ud af, hvor ofte og hvornår en ny kunde køber ny bil ved at trawle de sociale medier. Her vil det sikkert også fremgå hvilken model og til hvilket budget, der handles bil.

Det samme gælder forsikringsselskaber og mange andre, der altså ved at trawle de sociale medier igennem for oplysninger langt nemmere vil kunnde møde en kunde i øjenhøjde og med individuel rådgivning.

Flere vertikaler i markedet

De traditionelle CRM-løsninger er et langt stykke hen ad vejen hyldevarer, der favner bredt som kundesystemer.

Men et kundeforhold i eksempelvis medicinal-branchen fungerer ikke på samme måde som et kundeforhold i byggebranchen, hvor vilkår, betingelser, indkøbsmønstre, kundekrav og meget andet afviger.

Det gælder især i et marked, hvor kravet om individuiel kendskab til kunderne er voksende, og hvor det er et salgsparameter at forstå sine kunders hverdag ret detaljeret.

Der findes allerede i dag en række vertikale CRM-løsninger til specifikke brancher, og den udvikling vil der komme mere tryk på.

Tæt integration

Netop den tætte integration med en bred vifte af systemer ‘derhjemme' kommer vi til at se mere af.

Tæt integration fra de mobile enheder med lager-systemer, kunde- og salgsstatistikker, marketing-systemer, regnskabssystemer, markedsanalyse-sysystemer og så videre, så det altid er muligt at trække de seneste nye og opdaterede muligheder frem hos kunderne.

Computerworlds amerikanske søstermagasin peger på, at CRM i stigende omfang vil udvikle sig fra at være salgsorienterede værktøjer til at være fuldt integrerede salgs- og marketingplatforme - måske lidt i stil med Salesforce - blot som en fuld platform, der favner hele spektret af løsninger.

Mobil CRM

Der er fortsat store muligheder inden for mobil udvikling af CRM-løsningerne.

De fleste af de nuværende mobile CRM-løsninger er i dag mest af alt tilrettede versioner af desktop-udgaverne - ofte ‘light'-udgaver udstyret med de mest nødvendige funktioner, som medarbejderne kan have med ud i marken.

Producenterne har imidlertid for alvor fået kig på dette område, og vi forventer, at vi i det kommende år vil se markant udvikling inden for de mobile CRM-løsninger - for eksempel med øget integration med lokations-funktionerne i telefonerne samt integration med de mobile enheders note-funktioner og lignende.

Der vil ligeledes komme øget fokus på at holde salgsfolk og andre helt opdaterede med realtids-data om kunderne ude i marken, så de er helt ajour med kundernes hverdag i det øjeblik, hvor de møder dem.

Flere af producenterne arbejder også via adgang til salgsplatforme, marketing-systemer, analyse-software og lignende på at gøre de mobile CRM-løsninger stærkere som deciderede salgs-værktøjer hos kunderne, som på en mobil enhed skal kunne præsenteres for demoer, analyser og lignende, som sælgere ellers hidtil har anvendt slideshows og ringbind til.

CRM of Things

‘Internet of Things' har i det seneste år nærmet sig noget, der ligner et gennembrud: Ingen er længere i tvivl om, at vi står på tærsklen til en tid, hvor alverdens sensorer og apparater forbindes med hinanden via internettet.

Den udvikling vil også kunne mærkes på CRM-markedet, hvor kunderne efterspørger mere og mere viden om deres kunder, som de kan behandle.

Her vil vi se helt nye muligheder for at koble enheder direkte op på CRM-systemerne - for eksempel fra salgsfolk, kunder og lignende.

´'Predictive' analyse-muligheder
‘Predictiv' analyse er for tiden et fokusområde i den transformation af it-branchen, som finder sted i disse år med cloud'ens datamængder, ‘Internet of Things' og avancerede analyseværktøjer som omdrejningspunkt.

Det er ikke mange år siden, at data-analyse handlede om at kigge på, hvad der var sket. Med ‘Internet of Things' skiftede fokus til analyse i realtid (for en sensor på eksempelvis et samlebånd har data ingen værdi et splitsekund efter, at båndet er kørt forbi). Og nu handler det altså om ‘predictive' - altså om at kunne beregne, hvad der kommer til at ske.

Den udvikling vil også komme til at præge CRM-systemerne, som vi for eksempel vil komme til at se vil kunne udarbejde tilbud til kunder i realtid baseret på deres forventede og beregnede fremtids-behov.

I hvilken retning tror du CRM-markedet vil udvikle sig? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.

Læs også:

Se listen: Her vil CIO'erne prioritere it-investeringerne i 2016

Er CRM-systemet blevet en klods om benet? Måske mangler du svaret på det vigtigste spøgsmål

Salesforce lancerer SalesforceIQ: ET CRM-system som forudser dine glemte emails

CRM-giganten Salesforce klar med storsatsning: Udvikler helt ny platform




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Bachmann electronic GmbH

Software Architect C/C++

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Test Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere