Artikel top billede

CRM-giganten Salesforce klar med storsatsning: Udvikler helt ny platform

Salesforce, virksomheden bag verdens største CRM-system, kommer nu med sin egen Internet of Things-platform, hvor computere og sensorer kan sende vigtig data tilbage til dig.

Internet of Things, eller IoT, har været på vej længe, men der har længe eksisteret en vis skepsis over for det. Hvad kan vi bruge den store mængde data til, og hvordan skal vi agere ud fra det?

Salesforce træder nu ind på banen for at komme med sit bud på, hvordan du får det bedste ud af IoT.

Under Dreamforce-konferencen har Salesforce lanceret en ny IoT-platform, som skal håndtere data fra op til millioner og atter millioner af devices, som sender data hjem til Salesforces cloud-tjenester - hvor du så kan drage nytte af dataene.

Lad det for eksempel være et røgalarmselskab, som i realtid kan registrere problemer eller udfald på røgalarmer installeret i folks hjem, så ejerne af røgalarmerne kan modtage en sms eller notifikation, hvis den mangler strøm eller har problemer.

Du kan altså blive mindet om, at røgalarmens batteri er lavt, inden at den begynder at bippe på den der vildt generende måde - eller selvfølgelig før dit hus brænder ned, fordi batteriet var dødt.

Proaktiv kundehåndtering. Nogle vil kalde det skræmmende, at et firma kan overvåge dit hjem på den måde, men der er et stort potentiale for at give kunder en bedre brugeroplevelse ved hjælp af data indsamlet fra sensorer.

Og det er det, som Salesforce vil med sin nye IoT-platform.

Det kan det bruges til

Eksemplet med brandalarmen er blot et af mange og er et af de nemme at forklare. Men mulighederne med IoT er enorme.

Sensorer i din bil kan fortælle både dig og forhandler, at bilen kræver syn, eller at det specifikt er et lille område, som skal ordnes lang tid før, at det ellers har blevet opdaget.

Det kan også bruges til at tracke pakker eller anden form for logistik, ligesom det også kan bruges til telemedicin, som vi nu i årevis har hørt er på vej.

Intet nyt i det... og så alligevel Der findes allerede et hav af IoT-platforme på markedet - heriblandt et par danske - som forsøger at håndtere de uanede mængder potentiale i IoT-verdenen.

Hvor Salesforce IoT-Platform er anderledes er den dybe integration med Salesforces andre services, hvor Service Cloud nok er en af de mest interessante.

At der netop kan vises realtidsdata, som efter et reaktionsprincip (tænk "If This Then That"), kan reagere. Skulle en sensor i et blodsukkerapparat vise en procentsats på et bestemt lavt niveau på en diabetiker, kan det være, at systemet automatisk orienterer både læge og patient.

Eller går vi tilbage til røgalarmen, kan IoT-systemet selv oprette et projekt i Service Cloud, skulle en alarm være i stykker og skal fikses.

Eller opretter en mulighed i Salescloud, hvis man kan se, at det er ældre enheder, som måske godt kan bruge en opgradering = en salgsmulighed.

Det handler i høj grad om dataanalyse. Hvilket Salesforce selvfølgelig også tilbyder i sine andre cloud-tjenester. Det hele hænger sammen.

Salesforces IoT Cloud kan dog også sagtens køre som et standalone-program uden integration med de andre sky-tjenester fra Salesforce, men her er udvalget af potentielle IoT-platforme noget større.

Læs også: 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere