Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Magtskifte på smartphonemarkedet: Helt nye brands buldrer frem

Der vil blive solgt to milliarder mobile enheder i 2016 - og det er ikke mindst en række helt nye brands, der storsælger.

Producenterne af mobiltelefoner og smartphones ventes i 2016 at sende svimlende to milliarder enheder afsted fra fabrikkerne til butikkerne, hvor forbrugerne (igen) vil stå klar ved kasserne, klar til at købe den nyeste model.

Sådan lyder meldingen fra analysefirmaet ABI Research, der med udgangspunkt i de 15 største producenter i verden vurderer, hvordan udviklingen vil blive i det kommende år.

De to milliarder enheder, primært smartphones, er et bevis på, at mobilbølgen bestemt ikke er ved at klinge af.

"Det svarer til rundt regnet en ny enhed til hver fjerde person på planeten. Smartphone-forsendelserne viser også fortsat stærk vækst, og Samsungs smartphones står for 80 procent af virksomhedens totale forsendelser, og den procentdel fortsætter med at stige kvartal for kvartal," udtaler David McQueen, der er er research director hos ABI Research.

Her er de nye spillere

Men selvom analysefirmaet nævner Samsung - verdens største producent af smartphones - finder der faktisk et magtskifte sted på markedet disse år.

En helt ny række af brands fylder mere og mere i markedsstatistikkerne.

I opgørelsen fra ABI Resrach indgår selskaberne Apple, BlackBerry, Coolpad, HTC, Huawei, Lenovo, LG Electronics, Micromax, Microsoft/Nokia, Motorola, Samsung, Sony, TLC/Alcatel, Xiaomi og ZTE.

"Tidligere stod industriens seks største leverandører for 80 procent af markedet. Nu har de kun 50 procent, og nye spirende spillere fylder næsten en tredjedel af det nuværende marked," lyder analysen, hvor eksempelvis selskaber som Coolpad fra Kina og Micromax fra Indien ventes at vokse endnu mere i de kommende kvartaler.

Det er ikke kun ABI Research, der har bemærket, at det især er smartphoneproducenterne i lande som Kina og Indien, der nu kan fremvise markante vækstrater.

I Gartners opgørelse over det globale smartphonesalg i tredje kvartal i år fremgår det, at det var efterspørgslen på billigere smartphones på 'emerging markets', der var årsagen til, at det samlede globale salg af smartphones sted med 15 procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Gartners liste over de mest solgte mobiltelefoner og smartphones på verdensplan inkluderer blandt andet selskaber som Huawei, Lenovo, Xiaomi, TCL Communication, ZTE og OPPO.

Det er dog stadig gamle kendinge som Samsung, Apple og Microsoft, der topper listerne.

Læs også:

Nye mobil-styresystemer buldrer frem - men det er ikke dem, du tror

Prisbomber: Er tiden løbet fra smartphones til 5.000-6.000 kroner?

Total Windows-nedtur: Markant dyk i antallet af solgte smartphones




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere