Artikel top billede

Foto: Garmin.

Garmin klar med digitale briller til cykelryttere

Så er efterfølgeren til fitnessarmbåndet på plads. Et par teknologiske briller fra Garmin skal gøre livet sjovere for landevejens helte.

Først skulle vi alle forsynes med et fitnessarmbånd.

Så var det smarte ur smart, og nu foreslår Garmins udviklingsafdeling så, at vi tager springet til et par digitale briller i stedet for.

Der har ikke været så meget aktivitet indenfor smartbrille-feltet som i ur-branchen, men nu er der altså dukket et nyt produkt op, som måske kan siges at være en konkurrent til Google Glass - dog med et noget mere specifikt brugsområde.

Det fortæller firmaet nu på sin webside, hvor Garmin har lanceret brillen Varia Vision som et produkt til den stadig voksende andel af befolkningen, der lufter carbon-kanonen på de danske landeveje.

Læs også: Proppet med teknologi: Her er verdens smarteste cykellygter

Brille-plugin

Varia Vision er ikke en selvstændig brille men nærmere et plugin til dine eksisterende cykelbriller.

Det er en lille skærm på en stang, der kan hæftes fast på det par, som du allerede har.

På den lille skærm kan du så få oplysninger og informationer om et hav af ting, hvis du altså kobler brillen sammen med en kompatibel telefon.

På den måde kan du få data om indkommende samtaler og beskeder, navigationsinfo, træningsrelaterede data eller trafikdata smækket direkte op på hornhinden.

Læs også: Verdens vildeste cykelhjelm er proppet med it og gode ideer

Enheder kan pares med mobilen via Bluetooth Smart-standarden, der gør den kompatibel med de fleste mobilmodeller.

Batterilevetiden oplyser Garmin til otte timer, hvilket nok skulle dække de fleste cykelture hos selv den mest entusiastiske cykelmyg.

Den er vandtæt, og så vejer den bare 29,7 gram.

I lighed med Google Glass har skærmen et lille berøringsfølsomt panel på siden, der kan anvendes til navigation mellem de forskellige funktioner.

Varia Vision kommer i første kvartal i år, så du kan have dem klar til forårsklassikerne.

I USA er prisen 400 dollar, eller små 3.000 kroner. Den danske pris er endnu ikke fastlagt, men bliver nok endnu mere pebret. 

Herunder viser Garmin, hvad brillen kan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere