Artikel top billede

Plan om opsplitning efterlader danske Xerox-ansatte i uvished

Nedturen i den amerikanske it-gigant har også ramt Danmark, hvor mandskab, omsætning og overskud er gået voldsomt tilbage de seneste ti år.

De 125 ansatte i den danske afdeling af it-giganten Xerox går en uvis fremtid i møde, efter at Wall Street Journal i dag kunne afsløre en plan om at opdele Xerox-koncernen i to - en for print og kopi og en anden for forretningsservices.

Nordisk direktør i Xerox, Nicolai Lund, fortæller til Computerworld, at den amerikanske koncernledelse i forbindelse med fremlæggelsen af koncernens kvartalsregnskab senere i dag vil løfte sløret for sine fremtidsplaner. Men han samtidig selv ligeså spændt som resten af de ansatte i Xerox' danske afdeling.

"Jeg har kun informationen fra Computerworld og Wall Street Journal, og som alle andre er jeg spændt på at høre, hvad der bliver meldt ud senere på dagen." siger Nicolai Lund.

Xerox' danske forretning er de seneste ti år skrumpet til halv størrelse. Antallet af medarbejdere er dalet fra 230 til de nuværende omkring 125. Samme vej er det gået for omsætningen, som i 2004 rundede 300 millioner kroner. I dag er det tal nede omkring 130 millioner.

Samme vej er det gået for overskuddet, som i 2007 lød på 32 millioner mod beskedne ni millioner kroner i 2014.

Udvikling afspejler ifølge Nicolai Lund en markant skærpelse af konkurrencen på det traditionelle print- og kopimarked. Til gengæld har Xerox ligesom mange af sine konkurrenter satset på at udvikle løsninger, der rækker ind over blandt andet dokumenthåndtering.

"Nedgangen i omsætningen svarer til, hvad vi har set på resten af det marked, hvor vi er. Det er et superhårdt marked når vi taler om at få blæk ned på et stykke papir. Det er derfor vi i lang tid har satset på at udvikle en forretning indenfor forretningsservices. Services er den del af forretningen, som vokser mens hardwareforretningen enten er flad eller går lidt tilbage," siger han.

Xerox er blot den seneste i rækken af gamle it-giganter, der splitter deres koncerner op i mindre dele for at kunne reagere hurtigere på ændringer i markedet. De mest markante eksempler er HP og CSC.

Læs også:

Efter fire års konstant nedtur: Xerox skal splittes op i to kæmpeselskaber

Printbranchen er ved at save benene af sig selv




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere