Artikel top billede

Sker om få timer: YouSee slukker for det analoge tv-signal - du risikerer sort skærm

Yousee lukker og slukker om under et døgn for de analoge tv-kanaler. Dermed risikerer man sort skærm, hvis man ikke allerede har anskaffet sig et moderne fjernsyn.

Hvis du har et gammeldags billedrørsfjernsyn eller et analogt fladskærm-tv, risikerer du at få sort skærm om ganske få timer.

Når datoen skifter til den 9. februar, lukker og slukker Yousee nemlig for de analoge tv-kanaler.

"9. februar 2016 slukker vi for resten af de analoge tv-kanaler. Du skal derfor sikre, du kan se dine kanaler digitalt, ellers vil du opleve sort skærm på alle dine kanaler fra den 9. februar," oplyser Yousee på selskabets informationsside.

Læs også: YouSee slukker for analogt signal: Nu er det slut for altid med gammeldags fjernsyn

Yousee, der er Danmarks største udbyder af kabel-tv med omkring 1,2 millioner kunder, har holdt de analoge signaler i live i flere år efter, at de luftbårne analoge signaler blev slukket i 2009.

For et halvt års tid siden blev det så meldt ud, at det nu er blevet tid til også at slukke for de analoge signaler på kabelnettet. Læs mere om det her

Det skyldes blandt andet, at de analoge signaler optager plads på kabelnettet. Bare én analog tv-kanal fylder således ligeså meget som seks digitale kanaler.

Tjek om du får sort skærm

Det blev i august vurderet af Yousee, at mellem 40.000 og 80.000 danske husstande stadig anvendte et billedrørsfjernsyn, som altså vil blive ramt, når signalet slukkes tirsdag i denne uge. .

"Vi anbefaler alle med et analogt tv at købe et nyt tv," lyder den klare besked fra Yousee.

Læs også: Pernille Erenbjerg: Derfor er navneskiftet fra TDC til Yousee nødvendigt

Derudover oplyser tv-giganten:

"Ældre fladskærme kan også være analoge. Har du en ældre fladskærm kan du med fordel tage vores tv-test og finde ud af, om dit tv er analogt eller digitalt. Er dit gamle fladskærms-tv analogt, anbefaler vi, at du køber et nyt tv."

Du kan tage Yousees tv-test her.

En boks kan også hjælpe dig

Man behøber dog ikke nødvendigvis at købe et nyt fjernsyn, hvis man er en af dem, der bliver ramt, når det analoge signal forsvinder.

Man kan i stedet købe en digital tv-boks, en DVB-C modtager, som kan sluttes til tv'et og på den måde sikre modtagelsen af de digitale kanaler.

Man skal blot sikre sig, at boksen understøtter MPEG-4-formatet.

Dødsstødet til de analoge tv-kanaler bør ikke komme som den store overraskelse for danskerne.

I de seneste måneder har Yousee vist en rulletekst i toppen af udvalgte analoge tv-kanaler som DR 1 og TV 2 for at advare kunderne om risikoen for sort skærm den 9. februar.

Det er allerede et par år siden, at Yousees største konkurrent, Stofa, slukkede for det analoge tv-signal i sit kabelnet. 

Her forklarer Yousee mere om de analoge tv-kanaler:

Læs også:

YouSee slukker for analogt signal: Nu er det slut for altid med gammeldags fjernsyn

Spritnyt årsregnskab fra TDC: Så presset er den danske telegigant

Pernille Erenbjerg: Derfor er navneskiftet fra TDC til Yousee nødvendigt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere