Artikel top billede

Mozilla opgiver efter fire år: Her er den endelige 'kill date' for Firefox OS til smartphones

Det er snart endegyldigt slut med det ellers stort anlagte mobil-styresystem, der lægges i graven.

Inden for de kommende måneder lægger Mozilla et af selskabets helt store udviklings-projekter, det mobile styresystem Firefox OS, i graven.

Det kommer til at ske i løbet af maj, hvor Mozilla vil udsende den allersidste opgradering af det mobilessystem, der kommer til at hedde version 2.6.

Derefter vil der ikke komme flere opdateringer og opgraderinger af styresystemet, som med tiden derfor vil blive udfaset.

Mozilla meddelte allerede for et par måneder siden, at selskabet ikke længere ville fortsætte udviklingsarbejdet af Firefox OS.

Det kan du læse mere om her: Mozilla trækker sig: Dropper Firefox OS til smartphones

Selskabet har udviklet på det browser-baserede styresystem til smartphones i fire år.

Alt dette arbejde er ikke spildt, lyder det fra selsakbet. Mozilla meddeler nemlig, at selskabet i stedet vil fokusere ressourcerne på at udvikle et styresystem til 'Internet of Things.'

Satser på IoT

"Hoved-årsagen [til at droppe Firefox OS, red] er, at vi vil fokusere vores energi og ressourcer på at overføre internettets kraft til IoT," skriver Mozilla-chef George Roter i denne meddelelse fra Mozilla.

Her skriver han videre, at Mozilla har erkendt, at det ikke kan lade sig gøre at vinde det store kapløb, som pågår på det kommercielle marked for styresystemet til smartphones.

Dette marked domineres i dag af Apples iOS og Googles Android med Microsofts Windows-system som (indtil videre meget lidt succesrig) udfordrer.

"Omstændighederne med flere etablerede styresystemer og app-økosystemer betyder, at vi er med i et kapløb. Og markeds-betingelserne er ikke til stede til at Mozilla kan vinde," skriver George Roter.

Derfor har Mozilla besluttet at fokusere 'vores energi fuldstændigt på at udvikle prototyper til fremtiden og undersøge, hvordan vi kan få størst mulig indflydelse på IoT," skriver han.

Vi har fejlet

Samme melding kommer fra chefen for Mozillas såkaldte Connected Devices-division, Ari Jaaksi.

Han skriver i dette blogindlæg, at Mozilla kort og godt ikke har været i stand til at udvikle et styresystem, der har været overbevisende nok.

Ligeledes har Mozilla fejlet, når det handler om arbejdet med at få opbygget et velfungerende øko-system af brugere og udviklere, skriver han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere