Artikel top billede

Mozilla trækker sig: Dropper Firefox OS til smartphones

Mozilla dropper den videre udvikling af sit open source-styresystem Firefox OS til smartphones. Få forklaringen her.

Mozilla stopper med at udvikle og sælge smartphones, der er baseret på Firefox OS.  

Det er efterhånden nogle år siden, at Mozilla meldte sig på banen med et open source-baseret smartphone-styresystem og tilhørende hardware, men nu trækker Mozilla stikket til denne satsning.

Det skriver blandt andre Techcrunch.

Beslutningen er blevet meldt ud i forbindelse en udviklerkonference i Orlando, som Mozilla står bag.

Derfor droppes Firefox OS

Samtidig har Mozilla nu udsendt en officiel kommentar om beslutningen:

"Firefox OS beviste internettets fleksibilitet ved at skalere hele vejen fra low-end smartphones til HD-fjernsyn. Men vi var ikke i stand til at tilbyde den bedst mulige brugeroplevelse, så vi vil stoppe med at sælge Firefox OS-smartphones gennem forhandlere," lyder det blandt andet fra Mozilla ifølge Techcrunch.

Firefox OS er Linux-baseret og bygget op omkring HTML 5 og JavaScript. Det har hele tiden været ambitionen, at alle komponenter af softwaren skulle være web-baserede.

Som vi tolker udmeldingen fra Mozilla, er Firefox OS fortsat et open source projekt, som andre i teorien vil kunne udvikle videre på (eksempelvis til smart-tv-markedet), selvom Mozilla nu selv trækker sig fra den videre udviklingen til smartphone-markedet.

Det er dog næppe noget, der vil få ret mange virksomheder til at kaste sig over styresystemet.

Tværtimod er den mest oplagte konsekvens nok, at open source-projektet nu går i stå eller helt dør ud, når den primære drivkraft trækker sig.

Læs også:

Nye mobilstyresystemer buldrer frem - men det er ikke dem, du tror

Her er alt du skal vide om Firefox OS til smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cybersecurity Excellence Day 2023

Sikkerhed er et vidt begreb, og antallet af produkter og services nærmest eksploderer i takt med, at trusselsbilledet bliver stadig mere mudret og faretruende. På årets Cybersecurity Excellence Day kommer vi hele vejen rundt, så du får et solidt grundlag for at skelne mellem de aktuelt mest værdifulde teknologier fra buzzwords og ny vin på gamle flasker.

07. juni 2023 | Læs mere


Årets CIO 2023

Vi skal finde Årets CIO 2023 og den kvinde eller mand, som i et helt år kan bryste sig af at være landets bedste CIO og løfte arven efter Årets CIO 2022 Ann Fogelgren fra GN og de 16 andre, der løb med prisen før hende.

08. juni 2023 | Læs mere


B2B automatisering

Globale software- og udviklerhuse såsom Microsoft, IBM, Salesforce og SAP mangedobler i disse år deres investeringer i udvikling af teknologi, der integrerer automatisering i ERP-platforme og andre forretningskritiske services. Du får konkret viden om, hvordan stadig flere koncerner samt mindre og mellemstore virksomheder allerede i dag konverterer processer, så langt de fleste sager håndteres automatisk, mens kun et mindretal behandles manuelt.

14. juni 2023 | Læs mere