Artikel top billede

Mozilla trækker sig: Dropper Firefox OS til smartphones

Mozilla dropper den videre udvikling af sit open source-styresystem Firefox OS til smartphones. Få forklaringen her.

Mozilla stopper med at udvikle og sælge smartphones, der er baseret på Firefox OS.  

Det er efterhånden nogle år siden, at Mozilla meldte sig på banen med et open source-baseret smartphone-styresystem og tilhørende hardware, men nu trækker Mozilla stikket til denne satsning.

Det skriver blandt andre Techcrunch.

Beslutningen er blevet meldt ud i forbindelse en udviklerkonference i Orlando, som Mozilla står bag.

Derfor droppes Firefox OS

Samtidig har Mozilla nu udsendt en officiel kommentar om beslutningen:

"Firefox OS beviste internettets fleksibilitet ved at skalere hele vejen fra low-end smartphones til HD-fjernsyn. Men vi var ikke i stand til at tilbyde den bedst mulige brugeroplevelse, så vi vil stoppe med at sælge Firefox OS-smartphones gennem forhandlere," lyder det blandt andet fra Mozilla ifølge Techcrunch.

Firefox OS er Linux-baseret og bygget op omkring HTML 5 og JavaScript. Det har hele tiden været ambitionen, at alle komponenter af softwaren skulle være web-baserede.

Som vi tolker udmeldingen fra Mozilla, er Firefox OS fortsat et open source projekt, som andre i teorien vil kunne udvikle videre på (eksempelvis til smart-tv-markedet), selvom Mozilla nu selv trækker sig fra den videre udviklingen til smartphone-markedet.

Det er dog næppe noget, der vil få ret mange virksomheder til at kaste sig over styresystemet.

Tværtimod er den mest oplagte konsekvens nok, at open source-projektet nu går i stå eller helt dør ud, når den primære drivkraft trækker sig.

Læs også:

Nye mobilstyresystemer buldrer frem - men det er ikke dem, du tror

Her er alt du skal vide om Firefox OS til smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Tag med os på en rejse ind i AI’s verden, hvor vi udforsker anvendelsesmulighederne og belyser, hvordan AI kan gøre en positiv forskel. Vi kigger nærmere på de teknologier og platforme, som det kan give mening for din virksomhed at satse på, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

19. august 2021 | Læs mere


MS Power Platform - hvad kan det for dig?

Med Microsoft Power Platform kan virksomhederne både visualisere og dele deres data helt uden kendskab til at kunne kode og digitalisere arbejdsgange. Hør hvordan en række danske virksomheder anvender platformen i store dele af virksomheden – og med succes.

24. august 2021 | Læs mere


Opgøret med legacy-systemer: Få styr på mulighederne, planen og businesscasen

I en verden hvor alt forandres konstant, og hvor kravene til virksomhedernes digitale formåen vokser, er der stadig mange organisationer og virksomheder, der bliver hæmmet af deres legacy-systemer. Det kan være en lang og hård rejse at afskaffe disse systemer, men på sigt kan virksomhederne høste frugt af deres arbejde.

25. august 2021 | Læs mere


Premium
Tech-giganters regnskaber overgik forventningerne, men investorerne frygter for fremtiden
Computerviews: De store tech-giganter har igen haft et kvartal med massiv vækst. Men selskabernes regnskaber blev modtaget køligt på aktiemarkeder, der frygter, at tiden efter coronakrisen vil byde på lavere vækstrater.
Computerworld
Hent opdateringerne nu: Apple lapper gabende sikkerhedshuller til iPhone, iPad og Mac
En sårbarhed gjorde det muligt for hackere at overtage kontrollen med din iPhone, iPad eller Mac. Det er 13. gang i år, at Apple lukker en nuldagssårbarhed.
CIO
Årets CIO 2021: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?
Det er den mest eftertragtede titel for danske it-chefer og CIO'er, der er på spil, når Årets CIO kåres 16. september 2021. Søg selv eller prik til en, som du kender - og læs mere om prisen her.
Job & Karriere
Så meget kan du tjene: Disse stillinger giver den højeste løn i den danske it-branche lige nu
Du skal have ledelsesansvar, hvis du vil helt tops i lønhierakiet i den danske it-branche, viser nye tal. Se hvor meget du kan tjene i de stillinger i it-branchen, der giver den højeste månedsløn lige nu.
White paper
Når AI sætter sig ved rattet: Sådan passer infrastrukturen på sig selv
Selvkørende IT-infrastruktur styrker skaleringsmuligheder og ressourceudnyttelse. Dette whitepaper giver overblik over proces og muligheder.