Artikel top billede

Mozilla trækker sig: Dropper Firefox OS til smartphones

Mozilla dropper den videre udvikling af sit open source-styresystem Firefox OS til smartphones. Få forklaringen her.

Mozilla stopper med at udvikle og sælge smartphones, der er baseret på Firefox OS.  

Det er efterhånden nogle år siden, at Mozilla meldte sig på banen med et open source-baseret smartphone-styresystem og tilhørende hardware, men nu trækker Mozilla stikket til denne satsning.

Det skriver blandt andre Techcrunch.

Beslutningen er blevet meldt ud i forbindelse en udviklerkonference i Orlando, som Mozilla står bag.

Derfor droppes Firefox OS

Samtidig har Mozilla nu udsendt en officiel kommentar om beslutningen:

"Firefox OS beviste internettets fleksibilitet ved at skalere hele vejen fra low-end smartphones til HD-fjernsyn. Men vi var ikke i stand til at tilbyde den bedst mulige brugeroplevelse, så vi vil stoppe med at sælge Firefox OS-smartphones gennem forhandlere," lyder det blandt andet fra Mozilla ifølge Techcrunch.

Firefox OS er Linux-baseret og bygget op omkring HTML 5 og JavaScript. Det har hele tiden været ambitionen, at alle komponenter af softwaren skulle være web-baserede.

Som vi tolker udmeldingen fra Mozilla, er Firefox OS fortsat et open source projekt, som andre i teorien vil kunne udvikle videre på (eksempelvis til smart-tv-markedet), selvom Mozilla nu selv trækker sig fra den videre udviklingen til smartphone-markedet.

Det er dog næppe noget, der vil få ret mange virksomheder til at kaste sig over styresystemet.

Tværtimod er den mest oplagte konsekvens nok, at open source-projektet nu går i stå eller helt dør ud, når den primære drivkraft trækker sig.

Læs også:

Nye mobilstyresystemer buldrer frem - men det er ikke dem, du tror

Her er alt du skal vide om Firefox OS til smartphones
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere