Artikel top billede

Ny aftale: Stigende antal Android-telefoner kommer med Microsoft-apps som ikke kan slettes

Endnu en producent af Android-telefoner går med til at præinstallere Microsoft-apps på din smartphone.

Acer hopper med på vognen af producenter, som præinstallerer Microsoft-apps såsom Word, Excel, PowerPoint og Outlook på selskabets Android-tablets og smartphones, inden de kommer ud til kunderne.

Altså de apps, som du ellers selv gratis kan hente fra Googles Play Store.

Det får gruppen af smartphone-producenter, som præinstallerer Microsoft-apps, op på 32 i alt.

De tæller blandt mange andre store producenter som Samsung, Sony og LG.

Det skriver Microsoft i et blogindlæg.

Kan ikke fjerne dem igen
På langt de fleste smartphones i dag medfølger der en række apps, som mange ikke anvender, og som dermed ender med at samle digitalt støv i en mappe et sted.

Samsung-telefoner leveres blandt andet med en Notat-app, fitness-appen S Health og S Voice-assistenten.

Det gælder for dem alle, at ikke mange brugere anvender dem, men de kan ikke fjernes.

Disse apps kaldes normalt for 'bloatware.'

Det er en antagelse, som blev bevist tilbage i 2014, da et analysebureau undersøgte brugen af præinstallerede apps: Nu bekræftes det som alle vidste: INGEN bruger Samsungs bloatware.

Det bliver ikke bedre af, at du ofte ikke kan slette mange af de præinstallerede apps såsom Notes på en Samsung-telefon, præinstallerede spil på en Huawei-telefon eller netop Word på en smartphone fra LG.

På en Samsung-telefon kan du ikke slette Microsofts Office-apps - kun deaktivere dem, hvilket betyder, at appen stadig fylder på din telefon, men ikke ligger og fylder.

Hvorfor installeres det overhovedet?
At producenter vælger at installere tredjeparts-apps på sine produkter er ikke nyt.

Pc-producenterne har gjort det i årevis for at sænke priserne på især de i forvejen billigste computere.

HP har længe været hadet for det af forbrugere, og Lenovo har været i pressens søgelys indtil flere gange på grund af fejl eller sikkerhedsproblemer i netop tredjeparts-programmer.

Forbrugerne hader det så meget, at Microsoft selv sælger computere med en "Signature Edition" i USA, hvilket er computere uden bloatware, men til en lidt højere pris, og Google har succes med sine Nexus-telefoner, som også kommer uden bloatware.

En af grundene til at Microsoft vælger at lave aftaler med producenterne kan handle om patentaftaler.

Microsoft har utallige patenter - specielt efter købet af Nokia - som smartphone-producenter skal betale royalties for at benytte.

ZDnets Microsoft-journalist, Mary Jo Foley, skriver, en del af patentaftalerne med Microsoft og producenterne kan være at udstyre sine smartphones med Microsofts tjenester og apps, hvilket i sidste ende kan føre til flere Office 365-abonnenter hos Microsoft.

Læs også: Microsoft i fuld gang med at udvikle Android-apps: Her er fem anderledes apps fra Microsoft




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere