Artikel top billede

I en uge har der ikke været adgang til hospitalets it-systemer. Foto: Junkyardsparkle/Wikipedia.

Forlanger 24 millioner: Hospitals it-systemer er taget som gidsel med ransomware

En hacker forlanger 24 millioner kroner for den ransomware-nøgle, der kan genåbne it-systemerne på et hospital.

Et amerikansk hospital, der ligger i Hollywood i den amerikanske storby Los Angeles, er i øjeblikket tvunget til at bruge pen og papir.

Det skyldes, at et ransomware-angreb har lagt hospitalets it-systemer ned.

I mere end en uge har computerne på Hollywood Presbyterian Memorial Medical Center været uden for personalets rækkevidde, og data har været gemt bag en krypteringsvæg pålagt af it-kriminelle.

Det skriver engadget.com og flere andre medier.

Ud over at læger og sygeplejersker skal føre journaler på papir, står personalet også uden adgang til mail og uden adgang til mange patientjournaler.

Faktisk er patienter blevet overflyttet til andre hospitaler i takt med, at it-udstyr til eksempelvis laboratoriearbejde, medicinering og CT-skanninger ikke længere har virket.

Ligeledes bliver nye patienter indlagt på de omkringliggende hospitaler.

Forlanger 24 millioner

Hospitalets direktør Allen Stefanek fortæller i en officiel udtalelse, at hospitalet samarbejder med politiet og FBI i forbindelse med efterforskningen af hackerangrebet.

Ligeledes har hospitalet hyret et hold sikkerhedsfolk, der skal hjælpe med at genskabe it-systemerne.

Han fortæller også, at patienterne på hospitalet er under sikre forhold.

Flere patienter fortæller dog til amerikanske NBC4 News, at der blandt andet har været forsinkelser i behandlingen.

Foreløbig har det ikke været muligt, at finde frem til de skyldige og ansvarlige for angrebet.

Personerne bag angrebet kræver et beløb på 9.000 bitcoin, eller omkring 24 millioner danske kroner, for at aflevere den nøgler, der kan åbne vejen til de kritiske hospitalsdata og genskabe orden i it-systemerne.

Herunder kan du se et indslag fra amerikanske NBC4 News, der fortæller om episoden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere