Artikel top billede

Hvis du bruger Linux, så slipper du ikke for denne opdatering

Hvis du er Linux-mand så slip, hvad du har i hænderne og installer denne opdatering. En sårbarhed i biblioteket glibc gør enhederne sårbare.

En sårbarhed i standardbiblioteket for C-programmer i GNU, glibc, udsætter masser af Linux-brugere for fare.

I værste fald kan et klik på en url eller en forbindelse til en server være nok til at komme i risikogruppen.

Der er tale om et stack overflow, som kan udløses, når en klient kalder funktionen "getaddrinfo()".

Funktionen bliver anvendt til at oversætte et domænenavn til en ip-adresse. Der er således tale om en fejl i en DNS-funktion.

Svagheden er heldigvis ikke triviel at misbruge i praksis men kan få glibc til at foretage opslag af både IPv4- og IPv6-adresser over TCP og UDP, som potentielt vil returnere unormalt store pakker, der udløser fejlen med risiko for kørsel af ondsindet kode.

Ifølge et blogopslag på ThreatPost er alle Linux-servere og rammeværk som Rails, Php og Python formentlig påvirkede.

Det samme gælder Android-apps, der kører glibc.

Læs også: Linux-administrator: Her er mine daglige sikkerhedsudfordringer

Lap er klar

Både Google og Red Hat rapporterer om problemet, og der findes en opdatering, der lukker sårbarheden.

"Vores foreløbige undersøgelser viser, at problemet omfatter alle versioner af glibc siden 2.0. Men du bør opdatere ligegyldig hvilken version, du anvender," skriver Google og fortsætter:

"Det, der gør denne sårbarhed interessant, er, at DNS er et afgørende element i infrastrukturen, hvilket betyder, at mange sub-systemer og applikationer potentielt kan blive påvirket."

I teorien kan andre systemer, der anvender glibc altså også have sårbarheden. Det handler om andre Unix-baserede operativsystemer og visse mobile operativsystemer.

Det er ikke første gang at glibc har været i stormvejr. Også i forbindelse med den sårbarhed, der blev døbt Ghost, var der problemer med C-biblioteket.

Læs mere om Ghost her: Farligt sikkerhedshul i Linux: Hackere kan overtage kontrollen

Læs også:
Linux misbruges for første gang i stort DDoS-botnet

Linux-administrator: Her er mine daglige sikkerhedsudfordringer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere