Artikel top billede

Spotify dropper selv at styre datacentre - kan ikke længere følge med

Streaminggiganten Spotifys eget datacenter-setup er ikke længere godt nok til at følge med den voldsomme udvikling. I stedet løber Googles Cloud Platform med opgaven.

En af verdens mest populære tjenester til musikstreaming, svenske Spotify, bliver ny storkunde på Googles Cloud Platform. 

Det meddeler Spotify i et blogindlæg.

"Det her er en stor ting. Hos Spotify er vi besatte af at give dig en streaming-oplevelse, der føles som om, at du har al musik i hele verden på din telefon," lyder det fra selskabet.

Spotify har i dag over 75 millioner brugere, der streamer millioner af musiknumre hver eneste dag, og derfor er det heller ikke helt uvæsentligt, om den bagvedliggende infrastruktur kan klare presset.

"Historisk set har vi haft en traditionel tilgang til dette: At købe eller lease plads i datacentre, server-hardware og netværks-grej så tæt på vores kunderne som muligt."

"Men i en virksomhed, der vokser hurtigt i antal kunder, markeder og funktioner, kræver det hele tiden et øget fokus og en øget indsats at holde trit med skalerings-kravene."

En del af Spotifys infrastruktur har været hostet hos Amazon, ligesom selskabet også selv har drevet datacentre. Men det skal være slut nu, meddeler Spotify.

Derfor blev det Googles cloud

Spotify forklarer, at virksomheden længe har overbevist sig selv om, at det var det bedste selv at styre sit datacenter-setup, men at den storage, regnekraft og netværkskapacitet, man kan få fra cloud-leverandørerne nu, er af en så høj kvalitet og til en så lav pris, at det er den rette vej at gå.

"Dette gør skiftet til skyen en no-brainer for os. Google er, efter vores opfattelse, lidt foran her, men det er et konkurrencepræget område, og vi forventer, at store spillere vil kæmpe i fremtiden," skriver Spotify og åbner dermed også en dør på klem for selskaber som Microsoft, Amazon og IBM.

Spotify skriver også, at valget faldt på Google på grund af selskabets data platform og de værktøjer, Google stiller til rådighed..

"God infrastruktur handler ikke bare om at holde ting kørende, det handler om at gøre alle vores teams mere effektive, og Googles data stack gør det perfekt for os."

"Vi har en stor og kompleks backend, så det her er et stort og komplekst projekt, som det vil tage os noget tid at fuldføre," lyder det videre fra Spotify.

Milliarder på spil

Mens Google kan juble over den nye storkunde i form af Spotify, så har videostreamingens konge, Netflix, valgt at satse på Amazons platform til sin infrastruktur.

Der er masser af penge på spil på det globale cloud-marked, hvor især Amazon, Microsoft, IBM og Google kæmper om de helt store kunder.

For nylig blev det vurderet, at der i 2015 blev omsat for 110 milliarder dollars - omkring 754 milliarder danske kroner - på det globale cloud-marked.

Det i forvejen høje beløb ventes at stige ganske markant i de kommende år.

Læs også:

Tjener styrtende med penge: Så mange milliarder skovler cloud-firmaerne ind

Her er de mest populære cloud-løsninger i danske virksomheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere