Artikel top billede

Salget af Apple Watch skuffer - får tæsk af Fitbit

I julehandlen blev Apples smartwatch, Apple Watch, sat til vægs af Fitbits populære fitness-trackere.

Apples meget omtalte smartwatch, Apple Watch, ser ud til at have fået gedigne tæsk af fitness-trackeren Fitbit i julehandlen.

Det viser en nye tal fra analysevirksomheden IDC, der har opgjort salget på markedet for kropsbåren teknologi - såkaldt wearable technology.

Ifølge IDC's undersøgelse solgte Fitbit 8,1 millioner enheder i det fjerde kvartal af 2015, mens Apple solgte 4,1 millioner af Apple Watch, der dog til gengæld er en hel del dyrere end Fitbits enheder.

Herefter følger kinesiske Xiaomi med 2,7 millioner solgte enheder, Samsung med 1,3 millioner enheder og Garmin med 1 million solgte enheder.

Skal Fitbit takke Apple Watch?

I forhold til samme kvartal sidste år er Fitbits salg steget med 52,8 procent.

Dermed kan noget tyde på, at Fitbits salgsdirektør for Nordeuropa, Peter Groom, fik ret, da han sidste år forudså, at lanceringen af Apple Watch vil få salget af Fitbits enheder til at stige.

"Android Wear spredte budskabet om wearables ud til mange, og det har nok været en af mange grunde til, at Fitbits markedsandele steg i US og UK i den periode. Apple Watch kommer ligeledes til at sprede budskabet for os ud til endnu flere," sagde han til Computerworld umiddelbart før lanceringen af Apple Watch.

Apple oplyser ikke salgstallene for Apple Watch, og derfor er IDC's salgstallene et estimat.

Apples administrerende direktør Tim Cook har dog tidligere udtrykt tilfredshed med julesalget.

I en tale til Apples medarbejdere for en måned siden , erklærede han ifølge Apple-mediet 9to5mac, at Apple Watch var en af årets "hotteste julegaver".

Ifølge Tim Cook overgik julesalget af Apple Watch det tilsvarende julesalg for den første generation af iPhonen.

IDC: Forventninger var for høje

I alt er der ifølge IDC blevet solgt 11,6 millioner udgaver af Apple  i perioden fra lanceringen i april 2015 og frem til nytår.

Det ligger ifølge IDC lavere end forventninger hos dele af analytiker-miljøet- 

"Apple er i top fem og for en ny spiller på markedet har de allerede gjort et solidt indhug på markedet."

"Men når det er sagt, så havde mange forventet at tallene var noget højere. Vi vurderer, at der er blevet solgt 11,6 millioner enheder, men mange folk estimerede at der ville blive solgt op mod 15 og 20 millioner enheder," siger Jetish Ubrani, der er analytiker for IDC, til erhvervsmediet Business Insider.

Computerworld anmeldte Apple Watch sidste år og gav uret karakteret 4 ud af 6 stjerner.

Det ventes, at den næste udgave Apple Watch vil blive præsenteret til efteråret. Formodentligt sammen med den næste generation af iPhone.

Læs også:

Fitbit: Vi glæder os til Apple Watch - for så vil vores salg stige




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere