Artikel top billede

Fitbit: Vi glæder os til Apple Watch - for så vil vores salg stige

Fitbit frygter ikke den kommende lanceringen af Apple Watch.

Mobile world Congres, Barcelona. Fitbit er en af verdens absolut største producenter af aktivitetstrackere til folket.

Med en markedsandel på over 70 procent i USA og en stærk fremgang i Europa, er der intet der ser ud til at stoppe den stærke udvikling.

"Vi har solgt Fitbit-enheder officielt i Norden i nu 18 måneder, og vi har allerede markedsandele på cirka 50 procent. Det er gået langt hurtigere, end vi forventede, men vi elsker det," siger Peter Groom, salgsdirektør for Fitbits afdeling i nordeuropa.

Fitbit sigter stærkt efter fitness-trenden, som løber ind over den vestlige verden disse år, og specielt de sofaglade er målgruppen for Fitbit.

Den type mennesker ryger under kategorien motionister herhjemme, og det gælder alt fra en gåtur til køleskabet og tilbage igen til den ugentlige løbetur.

Fitbit har for nyligt lanceret et Fitbit Surge, som sigter mod de mere seriøse motionister, som også ser vigtigheden i at måle puls.

Android Wear skabte fremgang for Fitbit

Man kunne man tro, at Fitbit har frygtet de nye wearables, såsom Android Wear, der udkom omkring sommeren 2014.

Mange wearables som for eksempel Motorolas Moto 360 har pulsmåler og skridttæller, og Google, Samsung og lignende har smidt millioner og atter millioner af dollars efter fitness-trenden.

Men Fitbits nordeuropæiske salgsdirektør har ikke frygtet wearables. Faktisk har Android Wear været med til at sprede budskabet om Fitbits.

"Vi kunne ikke med vores marketingsbudget have skabt den samme opmærksomhed på os, som wearable-udviklingen har skabt, så vi takker da kun af hjertet," forklarer Peter Groom.

Frygter ikke Apple Watch
Derfor har Peter Groom og Fitbit heller ikke den store frygt for, når Apple Watch kommer på markedet engang i løbet af den tidlige sommer. Faktisk tværtimod.

"Android Wear spredte budskabet om wearables ud til mange, og det har nok været en af mange grunde til, at Fitbits markedsandele steg i US og UK i den periode. Apple Watch kommer ligeledes til at sprede budskabet for os ud til endnu flere," siger Peter Groom.

Apple Watch kommer også til at have skridttæller og pulsmåler, men ifølge Peter Groom har Apple-uret ét stort problem.

"Batterilevetiden. Apple-uret ser ud til kun at ende med en batterilevetid på en eller to dage, hvilket for mange er alt for lidt. Vores holder ofte op til en uge - nogen gange længere, og det er virkelig noget, som forbrugerne går op i, " siger Peter Groom. 

"Pebble-uret, som jo er mere ur end vores, fik 300 procents stigning i profit, da Apple-uret for første gang blev offentliggjort," tilføjer Peter Groom som en afslutning.

Også Garmin og Jawbone tilbyder lignende aktivitets-trackere, som Fitbit har på hylden.

Læs også: Tech, kineserplast og boothbabes: Her er de nye trends fra verdens største mobilmese
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI & machine learning i dagligdagen – teknologi og best practice

Kunstig intelligens og machine learning er i gang med at forandre de måder, som vi arbejder på i organisationer og virksomheder - både i det store og i det små. Bliv inspireret til hvordan kan du selv udnytte dem til at gøre din organisation klogere, skarpere og mere effektiv.

06. december 2022 | Læs mere


ERP løsninger til SMV segmentet

For små og mellemstore virksomheder gemmer der sig meget store muligheder for effektivisering og data-udnyttelse i valget af ERP-system. Med det rigtige valg kan man udnytte eksempelvis machine learning, AI, procesautomatisering og meget andet på tværs af hele organisationen til blandt andet lagerstyring, produktion, distribution, intelligent afrapportering.

07. december 2022 | Læs mere


Identity & Access Management - sådan holder du din virksomhed sikker

God styring af brugerrettigheder er en af de mest effektive måder til at højne it-sikkerheden. For det kan hurtigt gå galt, hvis system-rettigheder, system-adgang og lignende ikke hele tiden opdateres. Kom og hør om erfaringer og muligheder til hurtigt og nemt hele tiden at sikre, at der er styr på brugerrettighederne i hele din organisation- også uden at genere brugerne.

08. december 2022 | Læs mere