Artikel top billede

Dine apps kan vises side om side i version 7. Dump: Google.

Smugkig: Sådan bliver Android 7 på din telefon

Google har løftet en anelse af sløret for den kommende Android 7. Her kan du se hvad, der kommer til at ske med din telefons software.

Lanceringen af Android 7, også kaldet N, ligger noget ude i fremtiden, men i den seneste tid er der begyndt at pible oplysninger om styresystemet op til overfladen, og nu har Google såmænd frigivet en tidlig udgave af Android N.

Der er tale om en såkaldt preview-udgave rettet mod udviklere.

Det betyder i praksis, at koden er ufærdig, men man får alligevel en indikation om, hvad, der kommer til at ske med den populære software.

Multivindue giver flere apps på samme tid

Den funktion, der har fået mest opmærksomhed i den kommende udgave, kaldes for multivindue-funktionen.

Den sørger for, at man kan have flere applikationsvinduer åbne ved siden af hinanden.

På håndholdte enheder kan applikationerne enten vises side om side eller placeres over hinanden, hvor apps så fylder hele skærmen ud.

Google fortæller dog, at producenterne selv kan vælge at anvende en freeform-udgave af teknologien, som overlader det til brugeren at bestemme størrelsen på det vindue, som applikationerne skal vises i.

Android N kommer også med en billed-i-billed-funktion, som indebærer, at du kan fortsætte med at afspille videoindhold, mens du bruger applikationer. Du kender måske funktionen fra din fladskærm, der kan vise flere kanaler på samme tid.

Styresystemet i Version 7 kan desuden samle notifikationer, hvilket eksempelvis betyder, at man kan samle alle beskeder, der komme fra samme app i en gruppe.

Ligeledes bliver det muligt at besvare indkomne beskeder direkte fra dette vindue, hvilket Google kalder for direct reply.

Doze-funktionen, der kom i version 6.0, får angiveligt en fintuning, så den bliver mere effektiv.

Det er den funktion, der deaktiverer data- og strømkrævende funktioner, når telefonen ikke er i brug. Den forbedring skal forsyne telefonerne med en længere batterilevetid.

Du kan finde flere informationer om versionen på Googles udvikler-blog.

Det tager tid at få versioner ud

Det tager dog tid, før de nye Android-versioner rammer brugerne.

Nye tal fra Androids udviklersite viser, at den mest populære Android-version stadig er 5.x også kendt som Lollipop, der blev sendt på gaden i november 2014.

I dag kører godt 36 procent af alle Android-telefoner Lollipop enten som Android 5.0 (16,9 procent) eller version 5.1 (19,2 procent).

Den allernyeste Android-version, Marshmallow eller Android 6.0, blev frigivet i oktober, og den har kun 2,3 procent af Android-folket på deres telefoner.

Læs også: Marshmallow-udrulningen står i stampe: Så få har fået den nyeste Android-version

Det vil sige, at mere end 60 procent af Android-brugerne kører med versioner af det Google-udviklede styresystem, som er 2,5 år gammelt - eller ældre.

Læs også:
Android-opdateringer leveres i sneglefart: Så langsomt går det med de nye versioner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere