Artikel top billede

Android Lillipop fra november 2014 er nu den mest udbredte Android-platform kun overgået af Android Kitkat fra november 2013.

Android-opdateringer leveres i sneglefart: Så langsomt går det med de nye versioner

Mobilstyresystemet Android er populært, men også så fragmenteret, at det går ud over funktionalitet og sikkerhed. Læs her, hvor de største udfordringer ligger med de sneglesløve Android-opdateringer.

Mobilstyresystemet Android er blevet omsværmet blandt andet på grund af dets åbenhed, der på mange måder også er en kæmpe hæmsko for verdens mest populære mobilplatform.

For opdateringshastighederne af de mange forskellige Android-versioner ude hos smartphone-fabrikanterne kan give en snegl storhedsvanvid.

Sommetider kan det tage måneder og sågar år, før en Android-bruger kan downloade den seneste version af Android, hvis den nu efterhånden gamle telefon er ny nok til at køre den seneste Android-version.

Det kan du læse mere om her: Samsung og LG er sløvest med Android-opdateringer til din telefon

Flest kører gammel Android

Nye tal fra Androids udviklersite viser, at den mest populære Android-version er 5.x også kendt som Lollipop, der blev sendt på gaden i november 2014. 

I dag kører godt 36 procent af alle Android-telefoner Lollipop enten som Android 5.0 (16,9 procent) eller version 5.1 (19,2 procent).

Den allernyeste Android-version, Marshmallow eller Android 6.0, blev frigivet oktober, og den har kun 2,3 procent af Android-folket på deres telefoner.

Læs også: Marshmallow-udrulningen står i stampe: Så få har fået den nyeste Android-version

Det vil sige, at mere end 60 procent af Android-brugerne kører med versioner af det Google-udviklede styresystem, som er 2,5 år gammelt - eller ældre.

Android er bedst - og hvad så?

Alt dette betyder, at blandt andre virksomheder med en bring-your-own-device-kultur har noget af en udfordring med at vedligeholde medarbejdernes mange forskellige Android-versioner.

Disse forskellige Android-versioner kan/kan ikke forskellige ting, da eksempelvis telefoner med ældre Android-versioner ikke altid kan afvikle de nyeste apps.

Derfor gør hele Android-platformen det mere udfordrerende for udviklere at tilpasse deres apps til alle Android-telefoner, hvilket igen kan betyde, at disse apps ikke bliver udviklet til andet end Apples iOS.

Så selvom Googles Android-system på mange områder har indhentet og også på flere områder har overgået Apples iOS-system, hjælper det ikke meget, når Android-brugerne først ser alle disse nye spændende funktioner flere måneder eller år efter, at de er blevet udviklet.

Læs også: Ligheden vokser: Syv nye Android-funktioner som har eksisteret længe i iOS

Ikke godt for sikkerheden

Heller ikke på sikkerhedsfronten er der meget godt at sige om, at de nyeste Android-versioner er så håbløst længe om at blive rullet ud til folket.

"Typisk vil de nyeste versioner af en software-platform adressere fejl, huller og andre sikkerhedsudfordringer. Det gælder for Android, ligesom det gælder for Windows, Linux og iOS," forklarer it-sikkerhedsekspert Jens Monrad fra FireEye til Computerworld.

Han fortæller, at en af hovedudfordringerne for Google og smartphone-fabrikanterne med den langsommelige Android-udrulning ligger i, at Android er meget decentralt styret.

"Apple kører mere kontrolleret og stringente opdateringer. Der er derfor også meget, der tyder på, at iPhone-brugerne får hurtigere opdateret til det nyeste, bedste og sikreste styresystem til deres telefon," siger Jens Monrad.

Og minsandten om han ikke har ret.

For både det seneste iOS 9 til iPhone og Android Marshmallow blev frigivet i efteråret 2015.

I dag har 77 procent af alle iOS-brugere iOS 9 på deres enheder, mens det som tidligere nævnt kun er 2,3 procent af Android-brugerne, som benytter Marshmallow.

Læs også:

Efter farlig sms til Android: Bare rolig iPhone-brugere, I slipper med skrækken denne gang

Oracle afslører: Så vild en forretning er Android for Google - milliarderne vælter ind




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere