Artikel top billede

Marshmallow-udrulningen står i stampe: Så få har fået den nyeste Android-version

Ganske få Android-brugere kan i dag glæde sig over at have fået det nye Android 6.0 Marshmallow.

Hvis du har Android 6.0, også kaldet Marshmallow, installeret på din smartphone eller tablet, har du god grund til at føle dig som som noget særligt.

Markedsandelen for den nyeste version af Android-styresystemet er nemlig ganske beskeden her over to måneder efter lanceringen.

Google fremviste første gang Marshmallow på selskabets store I/O-udviklerkonference i maj, og styresystemet blev frigivet den 5. oktober.

Læs også: Her er listen: Se om din Android-telefon bliver opdateret til Android 6.0

Blandt de smartphones/tablets, der i dag har fået Marshmallow, finder man de nyeste Nexus-produkter fra Google selv og LG's G4-smartphone, men en række producenter har annonceret, at Marshmallow også bliver sluppet løs på deres nyeste enheder - se hele listen her.

Typisk tager det dog et pænt stykke tid, fra en ny Android-version er frigivet, til den er rullet bredt ud.

Det skyldes ikke mindst den noget omstændige opgraderings-procedure, der præger Android. Her skal både operatører og hardwareproducenter hjælpe med til at få leveret opdateringen til slutbrugerne.

Se tallene her

I den seneste opgørelse over udbredelsen af de forskellige Android-versioner fremgår det da også, at man endnu ikke finder Marshmallow på ret mange enheder.

Markedsandelen for den nyeste Android-version er på blot 0,5 procent her over to måneder efter, at styresystemet blev frigivet.

Den mest udbredte Android-version er version 4.4, KitKat, med en markedsandel på 36,6 procent.

Lollipop version 5.0 og 5.1 har ialt en markedsandel på 29,5 procent, mens Jelly Bean (4.1.x, 4.2.x og 4.3) står for en markedsandel 26,9 procent.

Forskellen på Android og iOS

Androids store styrke er de mange forskellige enheder, der fås med dette styresystem.

Til gengæld er det også det, der betyder, at udrulningen af nye versioner har det med at trække i langdrag.

Læs også: Google klar med nyt Android: Nu kommer Marshmallow med en række helt nye funktioner

Mens Marshmallow efter et par måneder på markedet blot har en markedsandel på 0,5 procent, så er iOS 9 til Apples iPhone og iPad, der udkom i midten af september, allerede installeret på 70 procent af de enheder, der er i brug.

Marshmallow bygger i det store hele videre på Lollipop, men betyder blandt andet bedre batteritider, bedre kontrol med apps, understøttelse af USB-C og mange andre funktioner.

Google har i øvrigt en lang tradition for at tildele de forskellige Android-versioner "søde" navne - i familien finder man blandt andet også KitKat, Lollipop, JellyBean, Ice Cream Sandwich, Gingerbread, Doughnut og Cupcake.

Læs også:

Google klar med nyt Android: Nu kommer Marshmallow med en række helt nye funktioner

Nu kommer næste version af Android: Her er Marshmallow

Her er listen: Se om din Android-telefon bliver opdateret til Android 6.0
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
NIS2 - Sådan forbereder du din virksomhed til den store dag med ny EU-lovgivning om cybersikkerhed

NIS2 er et nyt EU-direktiv, som pålægger medlemslandene at sikre, at udbydere af kritisk infrastruktur og tjenester har passende sikkerhedsforanstaltninger på plads til at styre cyberrisici og opretholde modstandsdygtighed i tilfælde af en hændelse. Du skal være klar fra dag et – ellers vanker der bøder.

26. september 2023 | Læs mere


Er der en vej uden om usikker, kostbar og kompleks clouddrift?

Få indsigt i konklusionerne fra en nylig, storstilet undersøgelse fra Computerworld og Veritas med svar fra mere end 100 danske IT-topchefer i detaljer om deres erfaringer med de seneste års bevægelse mod cloudbaserede platforme og services. Derudover får du bud på, hvordan man som virksomhed både høster fordelene ved øget clouddrift og et stigende antal leverandører. Vel at mærke samtidig med, at man får det overblik, som gør det muligt at drive infrastrukturen sikkert og effektivt.

05. oktober 2023 | Læs mere


OT-sikkerhed i produktionsmiljøer - hvor kommer truslerne fra og hvordan opnår I optimal modstandsdygtighed overfor cyberangreb?

Til trods for den intense fokus på cybersikkerhed og NIS2 er mange produktionsvirksomheder og organisationer stadig usikre på, hvad de konkret skal gøre for at sikre, at de lever op til direktivets nye skærpede krav, når det gælder risikostyring, dokumentation og indberetning samt kravene om at garantere sikkerheden igennem hele forsyningskæden – og det ansvar, der følger med.

10. oktober 2023 | Læs mere