Artikel top billede

(Foto: Charlie Bibby/ Newscast)

Stor EU-sag på vej mod Google: Sådan reagerer Google på beskyldningerne

Se Googles reaktion på, at EU nu åbner en stor sag mod selskabet med en stribe anklager om konkurrenceforvridende adfærd.

It-giganten Google har formentlig i et stykke tid været ganske klar over, hvilken vej EU-vindene blæste i forhold til en mulig sag om konkurrenceforvridende adfærd.

Det var dog først i dag, onsdag, at det blev helt officielt, at EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager indleder en stor sag mod Google på grund af fremgangsmåderne med Android og Googles egne mobil-apps.

Sagen, der potentielt kan føre til en milliard-bøde til Google (op til 10 procent af selskabets omsætning), bunder i en række anklager om Googles udnyttelse af den dominerende position på markedet med ikke mindst Android-styresystemet.

Se vores overblik over alle anklagerne mod Google her:

Margrethe Vestager åbner stor sag mod Google - her er alle anklagerne

Google har netop udsendt en meddelelse efter dagens sagsanlæg fra EU-systemet.

Her skriver it-giganten, at Android er et gratis open source-system, som en lang række hardwarepartnere bakker op om - og at Android tilbød noget helt nyt på markedet, da det blev lanceret i 2007.

"Siden da har Android udviklet sig til en drivkraft for innovation inden for mobil-software og -hardware. Det har gjort hundredvis af producenter i stand til at bygge fantastiske telefoner, tablets og andre enheder."

"Det har ladet udviklere i alle størrelser nå et kæmpe publikum på en let måde. Resultatet? Brugerne nyder godt af et ekstraordinært udvalg af apps og enheder til hele tiden lavere priser."

Google forholder sig i meddelelsen også til dagens udmelding fra EU og Margrethe Vestager:

"Vi tager disse bekymringer meget seriøst, men vi mener også, at vores forretningsmodel er med til at holde producenternes omkostninger nede og bevare deres fleksibilitet, samtidig med at forbrugerne får en hidtil uset kontrol over deres mobile enheder."

"Det er sådan, vi har designet modellen," skriver Googles Kent Walker, der er senior vice president i selskabet.

I reaktionen fra Google fremhæver selskabet blandt andet, at alle partneraftaler er helt frivillige, og at producenterne kan vælge at lægge en suite af Google-apps på produkterne - ligesom de kan forudinstallere andre apps fra andre selskaber.

"Vores partneraftaler har hjulpet med at skabe et bemærkelsesværdigt - og, hvilket er vigtigt, bæredygtigt - økosystem, der er baseret på open source-software og åben innovation," lyder reaktionen fra Google.

Selskabet oplyser desuden, at det ser frem til at skulle demonstrere, hvorfor Android-modellen er med til at sikre konkurrencen og også gavner forbrugerne.

Læs også:

Margrethe Vestager åbner stor sag mod Google - her er alle anklagerne

Går Google over stregen med bundling af Android og egne apps?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere