Artikel top billede

Kan ikke opdages: Usynlig bagdør kan åbne dit system på få sekunder

Amerikanske forskere har bygget en hemmelig bagdør ind i en helt uskyldig chip for at bevise, at andre (måske) allerede har gjort det. Se her, hvordan de har gjort.

Verdens enorme forbrug af stadig mindre computerchip har skubbet produktionen af de små mirakler væk fra virksomhederne, der udvikler dem, og ud til billige tredjeparter.

Den udvikling åbner døren på vid gab for et angreb, som du ikke har en jordisk chance for at opdage, før det er alt for sent.

Det forklarer en gruppe forskere, som selv har udviklet metoden. Bare for at vise, at metoden er der ude.

Forskerne fra University of Michigan har indbygget et ondsindet kredsløb i en helt almindelig chip.

Kredsløbet kan gemme sig for de test-programmer, som normalt skal afsløre fejl i chips, før de forlader fabrikken, og venter blot på det tidspunkt, hvor det kan åbne dit system for dets bagmænd.

Det skriver vores amerikanske søstermedie, Computerworld.com.

Sådan virker den

Hvis du ikke selv vil læse den 20 sider lange præsentation af forskernes tidsindstillede bombe under din sikkerhed, er den heldigvis opsummeret af Googles Yonathan Zunger.

Det hele begynder med tilføjelsen af en enkelt logisk port til en ellers uskyldig chip.

En kondensator i porten samler så strøm fra de elektromagnetiske felter, der opstår, når en ledning tæt på porten skifter fra slukket til tændt.

Når kondensatoren har samlet en vis mængde strøm, aktiverer den porten, som så skifter en switch i chippen fra deaktiveret til aktiveret.

Hvis switchen eksempelvis bestemmer, om du er i bruger- eller supervisor-mode, har bagmændene pludselig uhyggelig åben adgang til dit system, skriver Yonathan Zunger på sin blog.

Hemmeligheden er at placere fælden ved en ledning, som sjældent skifter tilstand.

For på den måde aktiveres fælden ikke af testprogrammer, men først når systemets ejer besøger en hjemmeside, som indeholder skjult kode, bygget til at aktivere ledningen igen og igen.

Med forskernes egne ord, ser angrebet sådan her ud:

"Når udløser-kredsløbet er aktiveret, aktiverer andre kredsløb skjulte maskiner eller overskriver digitale værdier direkte for at forårsage fejl eller assistere angreb på system-niveau."

Den model har vist sig så effektiv, at forskerne har sneget den uopdaget forbi en række systemer, som netop skal opdage uønskede processer i hardware.

Selv for den virkeligt sikkerhedsbevidste og hardwarekloge bruger, er det tæt på umuligt at opdage fælden. For hele herligheden fylder 12,8 kubikmikrometer.

Allerede en reel trussel

Forskerne har udviklet bagdøren for at bevise, at andre, tænk regeringer og statslige instanser med forkortelser på tre bogstaver, måske allerede har gjort det samme. 

For det er svært at få branchen til at bruge penge på et problem, som ingen er sikre på eksisterer.

"Jeg håber, at denne afhandling kan starte en dialog mellem udviklere og produktionsleddet," har en af forskerne udtalt til Wired

Læs også:
Ransomware, sikkerhed i biler og DDoS-angreb: Her er de værste sikkerhedsplager lige nu




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere