Artikel top billede

Microsoft betaler stor erstatning til utilfreds bruger for automatisk opgradering til Windows 10

Microsoft betaler 10.000 dollar til en virksomhedsejer, fordi kvindens computer er blevet opgraderet til Windows 10 uden hendes accept.

Microsofts påtrængende og til tider aggressive korstog for at omvende Windows 7- og Windows 8-brugere til Windows 10 er begyndt at give bagslag.

Godt nok har over 300 millioner computere et år efter lanceringen af Windows 10 nu den nyeste version af Windows, men det er ikke alle med Windows 10 på sin computer, der virkelig ønsker systemet.

I Californien har ejeren af et mindre rejsebureau sagsøgt Microsoft for 10.000 dollar - 63.000 kroner - for "kompensation for tabt fortjeneste og prisen for en ny computer", da hendes computer pludselig en morgen havde Windows 10.

"Jeg havde aldrig hørt om Windows 10, og jeg var aldrig blevet spurgt, om jeg ønskede at opdatere," forklarede sagsøger, Teri Goldstein, til Seattle Times.

Opdateringen havde gjort hendes primære arbejdscomputer langsom med konstante nedbrud og ifølge hende selv ubrugelig.

Træt af hele tiden at blive anmodet om at opdatere til Windows 10? Snart stopper Microsoft med at plage dig

Microsoft afslutter sagen
Microsoft nægter at have gjort noget som helst forkert i sagen, men har afsluttet sagen og accepteret Teri Goldsteins krav om kompensation alene for at undgå yderligere sagsomkostninger.

Sagen med Teri Goldstein begyndte før Microsoft skruede op for den aggressive udrulning af Windows 10.

Tidligere i år ændrede Microsoft Windows 10-opdateringen fra valgfrit til at være en automatisk anbefaling, som du selv skal slå fra i Windows Update.

Danskerne helt vilde med Windows 10: Så meget fylder Windows 10 i Danmark i forhold til resten af verden

Samtidig ændrede Microsoft også i en af opdateringsmenuerne i Windows 7 og Windows 8, så hvis du trykker på krydset i hjørnet for at lukke menuen indledes opgraderingen.

Det kan du læse mere om her: [url=Microsoft forsøger at tvinge de sidste over på Windows 10: Luk din browser og du accepterer download.

Det er uvist, om der er flere sager på vej mod Microsoft. Over 300 millioner computere verden over har i dag Windows 10 på harddisken, og målet for Microsoft er at ramme en milliard Windows 10-computere i 2018.

Læs også: Windows 7-brugere raser: Microsoft er begyndt at opgradere os automatisk til Windows 10




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere