IBM Danmark og den globale servicegigant ISS, der har hovedkontor i Danmark, har indgået en global kontrakt, der betyder, at IBM's Watson IoT-løsning skal rulles ud til flere end 25.000 bygninger over hele verden.
ISS skal bruge internet of things-løsningen til at udnytte data fra sensorer til at skabe bedre og mere brugervenlige bygninger.
"Den nye aftale giver ISS adgang til IBM's Watson IoT-platform, konsulentydelser og avancerede facility management-teknologier med henblik på at udvikle de services, ISS tilbyder ejere og brugere af bygninger over hele verden," meddeler parterne i en fælles pressemeddelelse.
Læs også: IBM Danmark i fuld gang med massive forandringer: Her er planen
IBM Danmark indgik for et halvt år siden også en stor Watson-kontrakt med Novo Nordisk med global effekt, og med ISS-kontrakten i hus har den danske del af IBM-koncernen igen landet en vigtig Watson-aftale, der giver global genklang hos IBM.
"Jeg er enormt stolt over, at ISS har valgt os til at være partner her. Vi har noget teknologi, der er foran på mange områder, og den strategi, vi har i spil, passer rigtig godt her," lyder reaktionen fra administrerende direktør i IBM Danmark, Henrik Bodskov, til Computerworld.
"Det er for begge parter en kontrakt, som skaber et rigtig godt grundlag for benefits til begge organisationer," siger Henrik Bodskov, der dog ikke vil afsløre den specifikke værdi af kontrakten med ISS.
Det skal løsningen bruges til
Det ligger dog fast, at IBM nu sammen med ISS skal i gang med at integrere og analysere data fra millioner af sensorer, der er placeret i alt fra døre og vinduer til stole, mødelokaler og klima- og ventilationsanlæg.
"De pågældende data uploades til IBM's Watson IoT-cloudplatform, og kognitive computer-teknologier vil bruge disse data til at hjælpe ISS med at optimere services og få en bedre forståelse af, hvordan brugerne anvender bygninger," oplyses det i meddelelsen fra de to selskaber.
"I et marked med intens konkurrence handler det at styre og servicere bygninger, ikke kun om omkostninger," udtaler Jeff Gravenhorst, CEO i ISS.
"Via mobile enheder kan bygningsansvarlige få et lynhurtigt overblik over de vigtigste faktorer i deres bygninger. De får et samlet her-og-nu overblik over services og forsyninger. Det kan medvirke til en mere proaktiv og fleksibel tilgang til hele måden, de styrer bygninger på og leverer service tilpasset kunderne."
"Hvis man giver servicepersonalet adgang til data i realtid, kan det gøre dem mere opmærksomme og målrettede i forhold til at hjælpe vores kunder med at levere på deres mål. Hvis man sikrer man et ‘human touch' i bygningerne, kan det desuden gøre medarbejderne mere produktive, reducere fravær og give gæsterne en bedre oplevelse," udtaler ISS-topchefen videre.
Læs også: IBM Danmark om ny IBM-storsatsning: "Vi mener, at vi har knækket koden"
Udover at den globale kontrakt er indgået via IBM Danmark og ISS i Danmark, er den også interessant i en dansk kontekst, fordi ISS allerede har installeret hundredvis af sensorer i hovedkontoret i København, der fungerer som innovationslaboratorium for koncernen globalt.
Det betyder det for IBM Danmark
IBM Danmark har i øvrigt brug for lidt økonomisk medvind.
I 2015 fik selskabet et underskud på 146 millioner kroner på bundlinjen. Lægger man de seneste fem års resultater sammen, har IBM Danmark haft et samlet underskud på 450 millioner danske kroner. Læs mere om det her.
Henrik Bodskov vil dog ikke oplyse, hvor meget ISS-kontrakten får af betydning for IBM Danmarks resultater fremadrettet.
Han er til gengæld ikke bleg for at fremhæve, at IBM Danmark nu både med Novo-kontrakten og ISS-kontrakten har markeret sig som en værdifuld del af IBM-koncernen - ikke mindst fordi IBM globalt satser så massivt på Watson.
"ISS er jo en rigtig stor virksomhed og uhyre interessant på grund af antallet af medarbejdere - der er over 500.000 - og fordi det er et stærkt brand. Det er interessant, at vi er langt fremme i Danmark."
"Vi lavede Novo-aftalen i november, og nu kommer ISS-aftalen, så vi får virkelig vores teknologi og vores konsulentydelser i spil her med nogle meget stærke partnerskaber," siger Henrik Bodskov til Computerworld.
"Det er rigtig dejligt, at vi som land er så langt fremme på det her område. Danske ledelser og virksomheder er godt med og klar over, at der kommer nogle store forandringer."
Læs også:
IBM Danmark i fuld gang med massive forandringer: Her er planen
IBM Danmark om ny IBM-storsatsning: "Vi mener, at vi har knækket koden"
Endnu et kæmpe-underskud til IBM Danmark - har tabt 450 millioner kroner på fem år