Artikel top billede

Foto: Onion.

Her er verdens (nok) mindste Linux-server til 35 kroner

Den næste Linux-baserede mini-computer er på størrelse med et kirsebær, og portoen bliver nok højere end købsprisen. Se den her.

Omega2 hedder det seneste skud på stammen i rækken af kort-computere, der skal tage kampen om mod blandt andet Raspberry Pi.

Kickstarter-projektet præsenteres enheden som "verdens mindste Linux-server", og det lever formodentlig op til praleriet.

Computeren er knap på størrelse med et frimærke, og så koster den fem dollar, hvilket rundt regnet svarer til 35 kroner.

På ydelsessiden er der ikke tale et damptog, men om en komprimeret maskine.

Enheden er udrustet med en Mediatek-processor på 580 MHz, 64 megabyte hukommelse, 16 megabyte lagerplads og WiFi.

Den kommer også i en variant med dobbeltstørrelse lagerplads og hukommelse, med navnet Omega2 Plus. Der er desuden en micro-SSD-læser på kortet, der løber op i ni dollar eller 60 kroner.

Det er firmaet Onion, der står bag Omega-kortene, og de har selv og i samarbejde med tredjepartsfirmaer også udviklet en række moduler, der kan kobles sammen med kort-computeren.

Der er således en stribe dock-stationer, som man kan placere enheden i for at få USB-porte, batterikraft eller Arduino-kompabilitet.

Ligeledes kan man koble komponenter som netværksporte, OLED-display eller en GPS-modtager på.

Det betyder, at du på den ene side kan skræddersy din løsning og på den anden side, at du kommer til at mangedoble prisen på de 35 kroner.

På trods af størrelsen kan Omega2 afvikle en fuld Linux-version eller eksempelvis Apache, hvilket nok gør den til verdens mindste webserver.

Onion vil også bygge en app-butik, hvor udviklere kan del applikationer samt en cloud-tjeneste, der eksempelvis skal gøre det nemt at fjernstyre sin enhed.

Målet på Kickstarter var 15.000 dollar for at sætte produktionen i gang.

Der er nu indsamlet knap 300.000 dollar og der er stadig to uger tilbage af indsamlingen.

Ifølge planen kommer de første enheder i november 2016.

Du kan se firmaets præsentation af kort-computeren herunder.

Læs også:
Lille genial computer på vej ud til en million skoleelever: "Der findes et hav af muligheder for at programmere den, så alle kan være med"

Galleri: Denne mini-computer skal lære en million unge at programmere

Coding Pirates formand advarer: Skoler skal undervise i programmering, ellers bliver Danmark hægtet af

Ny mini-computer får Raspberry Pi til at ligne en kæmpe




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere