Artikel top billede

Foto: Uber Newsroom

Uber sender de første selvkørende hyrevogne på gaden om få dage

Senere på måneden vil Uber-kunder i en amerikansk storby blive hentet af selvkørende biler. Planen er at overflødiggøre chaufførerne.

Senere på måneden kan de første amerikanske Uber-kunder lade sig samle op af en selvkørende bil. Det sker som et led i et forsøg med selvkørende biler i den amerikanske by Pittsburgh.

Det skriver det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg, der ligeledes beretter, at Uber i Pittsburgh har en flåde af selvkørende Volvo XC90'er-biler til rådighed.

De selvkørende biler er ifølge Bloomberg alle udstyret med dusinvis af sensorer, kameraer, lasere, radaer og GPS'modtagere.

Læs også: Uber-chef: De selvkørende biler kommer, før du tror det

Endnu ikke førerløse

Det amerikanske medie understreger dog, at der i første omgang vil være et menneske placeret i førersædet, der skal overvåge forsøget og hele tiden være klar til at overtage styringen med bilen, hvis det bliver nødvendigt.

Der er således stadigvæk lange udsigter til, at Uber-kunder bliver samlet op i en 100 procent førerløs bil.

Til Bloomberg siger flere eksperter, at drømmen om den totalt førerløse bil stadigvæk ligger år - og måske endda årtier -  ude i fremtiden.

Ubers stifter og administrerende direktør, Travis Kalanick, insisterer dog ifølge Bloomberg på, at Uber har stor kommerciel interesse i en hastigere udvikling på området.

"Vi går kommercielt med det, og for os handler det ikke bare om videnskab," siger han ifølge Bloomberg.

Læs også: Dansk kommune sender denne selvkørende bil på gaden om få måneder - og ja, den vil nok køre galt

Forskningscenter skal overflødiggøre chauffører

Computerworld har tidligere fortalt om Ubers forsøg med selvkørende biler i Pittsburgh, hvor Ubers Advanced Technologies Center også er placeret.

Centeret er et samarbejde mellem Uber og det amerikanske universitet Carnegie Mellon, der ligger i Pittsburgh, og det er Ubers ambition, at de selvkørende biler hurtigst muligt skal kunne overflødiggøre de mere end én million chauffører, der i øjeblikket er aktive på Ubers platform.

I et interview med Computerworld har Nicolai Jørgensen, der er formand for den danske forening for Uber-chauffører, Uber Partner Foreningen Danmark, tidligere sagt, at han ikke frygter Ubers satsning på selvkørende biler.

"Jeg tror, at det bliver endnu et supplerende produkt i rækken af de produkter, som Uber i forvejen tilbyder. Så jeg ser det ikke som en trussel. Især fordi en stor del af Uber-oplevelsen netop er det sociale element, der ligger i samtalen mellem chaufføren og passageren, og det kommer du til at gå glip af i en selvkørende bil," sagde han tidligere på året i et interview med Computerworld

Læs også:
Danske Uber-chauffører frygter slet ikke at blive overflødiggjort af selvkørende biler 

Her er Ubers nye selvkørende "superhelte-bil"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere