Artikel top billede

Apples nye iPhone 7 kommer til Danmark om ni dage: Den er vandafvisende og har et vildt kamera

Apple hævder, at den nye iPhone 7 kan indeholde det bedste kamera, som du nogensinde har ejet.

Apple har netop præsenteret det seneste skud på iPhone-stammen, iPhone 7, der som ventet nærmest kommer at ligne den eksisterende iPhone 6 og 6s til forveksling.

Den nye iPhone kommer til Danmark 16. september, og den kan forudbestilles allerede fra på fredag. 

En væsentlig del af aftenens produktpræsentationen, der fandt sted i Bill Graham Civic Auditorium i San Francisco, blev helliget iPhonens nye kamera.

Ifølge Apples produktmarketings-boss Phil Schiller er det noget nær det tætteste, du kommer på et professionelt kamera i mobilstørrelse.

Læs også: Lige præsenteret: Sådan bliver det nye Apple Watch Series 2

Dit bedste kamera?

Under præsentationen gik Phil Schiller endda så vidt som til at sige, at det for mange almindelige iPhone-købere vil blive "det bedste kamera, som de nogensinde har ejet" .

Kameraet bliver på 12 megapixel og det kan optage 50 procent mere lys og får en ny foto-sensor, der blandt andet er 60 procent hurtigere.

Den største iPhone, iPhone 7 Plus, bliver desuden udstyret med et kamera med to objektiver - ligesom det eksempelvis er tilfældet på Huaweis P9-telefon.

Phil Schiller forklarede fra scenen, at kameraet består af et vidvinkel-objektiv samt et tele-objektiv. De nye objektiver betyder blandt andet, at du nu kan foretage optisk zoom - samt en ny forbedret software-zoom - med kameraet. Noget der ikke tidligere har været muligt på en iPhone. 

Kamera-entusiaster vil formodentligt også glæde sig over, at Apple kommende styresystem iOS 10 vil understøtte såkaldte RAW-filer. Til dem der  går mere op i at tage selfies kan det nævnes, at iPhone 7 også blive udstyret med et forbedret 7 megapixel front-kamera. 

Ifølge Phil Schiller får det nye iPhone 7 desuden en forbedret skærm, der blandt andet er 25 procent mere lysstærk og bliver endnu bedre til at vise farver.

Den iPhone får ligesom Apple Watch forbedret vandtæthed. Selvom du ikke kan dykke med iPhonen, som det er tilfældet med det nye Apple Watch, så betyder det ifølge Apple, at den nye iPhone vil være vandafvisende i en grad, der eksempelvis betyder, at telefonen vil overleve, hvis du er så uheldig at falde på hovedet ned i en swimmingpool. 

Læs også: Nu fjerner Apple hovedtelefon-stikket fra iPhone - går selskabet (omsider) for vidt med sine fikse ideer?

Nye øretelefoner

Som ventet har Apple valgt at sløjfe hovedtelefonstikket - det såkaldte minijack-stik - på de nye telefoner. 

I stedet må ejerne af de nye telefoner nøjes med enten at bruge bluetooth-hovedtelefoner eller forlade sig på hovedtelefoner, der understøtter Apples strøm-stik. Det såkaldte lightning-stik. Der vil følge en adapter samt et par af Apples ikoniske hvide hovedtelefoner med lightning-stik med, når du køber en iPhone 7.  

Det bliver desuden muligt at tilkøbe en helt trådløs udgave af Apple øretelefoner, som Apple har døbt AirPods. 

De trådløse hovedtelefoner får fem timers batteri og kan oplades i en opbevaringskasse, der også har et indbygget batteri med op til 24 timers batteri. Samtidig understreger Apple, at de i modsætning til eksisterende bluetooth-øretelefoner ikke kræver parring, men automatisk tilslutter sig din enhed. 

Ny home-knap, hurtigere processor og ny farve

Den nye iPhone får ligeledes en ny home-knap, der ikke længere fysisk kan trykkes ned, men i stedet er der tale om en trykfølsom touch-id-sensor, der kan registrere, hvor hårdt der bliver trykket på den. 

Som altid får den nye iPhone en endnu hurtigere processor, A10 Fusion. Den er 40 procent hurtigere end A9-processoren, der sidder i iPhone 6s og dobbelt så hurtig som A8-processoren, der sidder i iPhone6. Processoren er desuden 50 procent hurtigere til at behandle grafik end forgængeren,. 

iPhonen 7 kommer i fem forskellige farver. En sølvfarvet, en guldfarvet, en rosa guld-farvet, en sort og så en helt ny skinnende såkaldt "jet black" farve.

Gå ikke glip af de bedste tech-nyheder: Modtag Computerworlds gratis daglige nyhedsbrev