Test af Huawei P9: Dobbelt kamera og attraktiv pris gør P9 til en god telefon

P9 er en tynd, let og elegant Android-telefon fra kinesiske Huawei, og den har et par spændende tricks i ærmet - heriblandt to kameraer på bagsiden.

Huaweis nye P9 virker bekendt.

Designet ligner i høj grad sidste års P8 - som igen minder om sidste års iPhone 6... som igen minder om HTC One M7 året forinden igen - og Huaweis version af Android, Emui, ligner stadig en asiatisk kusine til iOS.

Læs: Test: Huawei P8 er en toptelefon til den halve pris

Men Huawei P9 er trods dette en interessant telefon med en pris på 4.000 kroner, udmærket hardware og to kameraer på bagsiden.

Faktisk er det imponerende, hvor langt Huawei er kommet på få år. Vi skal ikke mere end et par år tilbage, før Huawei blev beskyldt for at kopiere det ene produkt efter det andet.

Men nu viser selskabet, der er verdens tredjestørste mobilproducent, at det for alvor kan udvikle spændende produkter.

Dobbeltløbet kamera med Leica

Lad os begynde med det mest specielle ved P9: Det dobbelte kamera.

Huawei har indgået et samarbejde med den anerkendte kameraproducent, Leica, der har certificeret linsesystemet i P9's kamera og har været inde over software og sensorer.

De to kameraer på hver 12 megapixel har hvert deres opgave: Det ene opfanger farver, og det andet  opfanger lys i sort/hvid.

Sidstnævnte kan derfor fokusere på, hvor meget lys der opfange, fremfor hvilken farve lyset har.

Data fra begge kameraer lægges sammen i ét billede, hvilket giver et mere farvefyldt, mere farvekorrekt billede med et helt specielt lys med god kontrast. Hvad end Leica har gjort sammen med Huawei, så er vi imponerende.

Der er en meget gennemført Pro-funktion, hvor du for alvor kan lege med kameraet, og kameraets sort/hvid-funktion er god i forhold til andre kameraers sort/hvid-billeder.

Huawei P9's billeder er på niveau med andre top-telefoner, som koster 1.000-2.000 kroner mere.

Vores eneste kritik af kameraet er manglen på OIS, optisk billedstabilisering.

Huawei skamroser P9's kamera i omgivelser med lav belysning, men uden OIS er kameraet nød til at skyde med en højere ISO og dermed også mere støj end andre kameraer såsom Galaxy S7 i samme omgivelser.

Du kan desuden heller ikke optage i 4K-opløsning, hvilket du kan med andre flagskibstelefoner.

Tynd og let med USB-C

Telefonen er under syv millimeter tyk, udstyret med en 5,2" IPS LCD skærm med en opløsning på 1.920 x 1.080 pixels, og chassis består af et tynd lag aluminium med plast i toppen og bund til antenner.

Designet og byggekvalitet er i topklassen, og ud over at aluminiummet er en smule glat, så har vi intet at kritisere her.

I alt ligger der tre antenner gemt under plaststriberne på telefonen, og som på de fleste andre Huawei-telefoner er der en god modtagelse af signaler.

Med et 3-abonnement oplevede vi færre udsving fra 4G til 3G end på andre smartphones, ligesom opkaldskvaliteten var god.

Bagpå telefonen under de to kameraer finder du en fingerskanner, som ifølge Huawei er mere sikker end nogle andre på markedet. Hvad vi selv kan konkludere er, at den er lige så hurtig, som en iPhone 6S og Samsung S7, og endda opfanger ens fingeraftryk oftere i første forsøg.

Placeringen er for nogle et No-go, da du ikke kan låse telefonen op med dit fingeraftryk, hvis telefonen ligger på bordet.

Læs også: Seks ting du skal overveje før du køber en Samsung S7 eller S7 Edge

Telefonen bruger USB type C, hvilket du også finder i Huaweis Nexus-telefon, Nexus 6P, og det er udmærket. Det betyder, at du får en lynhurtig opladning og dataoverførsel fra din computer, men samtidig har du nu endnu et kabel, som du skal have til at sidde i væggen i stedet for bare at have ét micro-USB stik.

Godkendt ydeevne, men ikke den bedste

I P9 ligger der en Kirin 955-processor og tilhørende indbyggede GPU. Det er Huaweis egenproducerede processor, og ifølge Huawei er P9 dobbelt så hurtig som sidste års P8.

Det er vi slet ikke i tvivl om, for P9 flyver af sted igennem alle Android 6.0's menuer, og spil kører også flydende og flot.

Kigger vi på benchmark-målinger, ligger P9 stadig et godt stykke fra telefoner som LG G5 og Samsung S7. Benchmark-tal skal altid tages med et gran salt, og P9 er - ifølge benchmarks - både bedre end sidste års Samsung Galaxy S6 og iPhone 6.

Ønsker du dog at have den absolut bedste telefon i forhold til ydeevne, så er P9 ikke noget for dig.

Krævende spil vil køre flottere og mere flydende på en Samsung S7 eller en iPhone 6S, men langt de fleste vil finde P9 mere end kraftfuld nok.

Omvendt bliver P9 varmere end for eksempel Samsungs S7, når du spiller spil, men det er ikke ubehageligt varmt.

Batteriet i telefonen har 3.000 mAh, og sammen med Android 6.0 og en skærm "kun" i FullHD-opløsning, er der rigeligt af strøm til hele dagen.

En aften havde vi opladet telefonen til 100 procent inden sengetid, og om morgenen syv timer senere var der kun forsvundet fire procent. Det er slet ikke tosset, og efter bare 10 minutters opladning har du 15 procent strøm.

Til sidst vil vi nævne Emui, Huaweis version af Android 6.0. Emui har et noget anderledes udseende en andre Android-versioner, og du har blandt andet ikke nogen app-skuffe til alle dine apps.

Nogen kan lide det, andre kan ikke, og hvis du vil undgå det, kan du altid installere en launcher, som fjerner det meste af Huaweis specielle udseende.

Konklusion

Huawei P9 er en imponerende god telefon, som klart fortjener sin placering i flagskibsligaen sammen med Samsung S7, iPhone 6S og LG G5, på trods af et navn, der ikke skal udtales i ejefald. (P9's...)

Den har ikke den bedste processor eller lige så mange RAM, som du finder i en Samsung S7, men langt de fleste har heller ikke brug for det. De fleste har brug for en telefon, som kan klare hverdagens opgaver, og det kan P9.

Huaweis udgave af Android er ikke vores favorit, men det fungerer.

P9's kamera er specielt, men på den rigtige måde. Billederne er flotte og relativt skarpe, og farver og kontrast er i toppen.

Vi vil stadig foreslå en Samsung Galaxy S7 over P9, hvis ikke prisen er din førsteprioritet ved købet af din næste smartphone.

Men når P9 i øjeblikket koster 1.700 kroner mindre end S7, så bliver anbefalingen af Samsung S7 noget mindre overbevisende.

Er P9 for lille, lancerer Huawei også en P9 Plus, som er større og har Force Touch-skærm, hvor du kan trykke hårdt på skærmen for ekstra funktioner. 

Læs også: Guide: Sådan vælger du den bedste bærbare computer, der både kan være en tablet og en pc


Loading ikon