Artikel top billede

Google lyn-reparerer to alvorlige sårbarheder i Android - men du får måske aldrig opdateringen

Google fixer to sårbarheder i Android og fjerner en række farlige apps fra Google's App-butik, Play Store

Google har frigivet en opdatering til at rette to alvorlige sikkerhedshuller i Android-styresystemet, der styrer over 82 procent af alle smartphones verden over.

Sikkerhedshullerne er ifølge Google endnu ikke blevet benyttet af kriminelle, men begge alvorlige trusler, hvis det skulle ske. 

Den mest kritiske af sikkerhedshullerne minder i høj grad om en tidligere Android-sårbarhed kaldet Stagefright. It-kriminelle sender modificerede JPEG-filer via Gmail eller Google Talk til at hijacke din smartphone.

Læs også: Alle advarede om kritiske Stagefright-sårbarheder i Android: Her afsløres antallet af reelle ofre

I samme omgang har Google også fjernet to forskellige, ondsindede apps, der tvang telefonen til at se reklamebaserede hjemmesider (reklamer der genererer penge til de kriminielle) eller som tvang offerets telefon til at foretage dyre opkald.

Ondsindet Android-kode tømmer kontoen og lukker for bankens telefonlinje

Et fragmenteret system

Opdateringen til at lukke de to sårbarheder er sådan set klar til at blive installeret på verdens Android-telefoner, men spørgsmålet er, hvor mange der modtager opdateringen.

Google har et stort problem med fragmentering og forpligtigelse hos de mange producenter af Android-telefoner.

Googles egne Nexus-telefoner har allerede modtaget opdateringen - eller vil inden for kort tid - men andre smartphone-ejere skal vente til Samsung, HTC, Huawei eller lignende udsender opdateringen til sine telefoner.

Nogle smartphones får hurtigt opdateringen - både Samsung og LG har lovet at forsøge at følge Googles månedlige opdateringscyklus - mens andre producenter såsom HTC eller Motorola først vil udkomme med rettelser, når de kan samles til en større opdatering.

Selvsagt bør du opdatere, når din telefon er klar med en opdatering. 

Derudover er der også forskel på, hvilken smartphone du har inden for et bestemt brand. De nyeste topmodeller vil oftest modtage opdateringer før de billigere eller ældre smartphones.

Pas på dig selv

Du skal altså enten væbne dig med tålmodighed eller købe dig en af de nyere smartphone.

Du skal dog ikke gå og være bange for at blive ramt af malware.

Du kan vide dig nogenlunde sikker, hvis du ikke åbner billedfiler eller mail fra ukendte og åbentlyse spammails og kun holder dig til at installere apps fra Googles Play Store.

Hold desuden øje med, hvilke tilladelser apps kræver for at fungere. I Android 6.0 spørger en app hver gang, den har har brug for at tilgå en funktion i din smartphone.

Og imens det giver god mening at give Facebook adgang til dine billeder, hvis du vil uploade et billede, så skal du passe på, når din netop downloadede lommelygte-app gentagende gange spørger om lov til at kunne foretage opkald. 

Læs også: Motorola afviser månedlige sikkerhedsopdateringer til Android: Magter det ikke




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere