Sådan installerer du Googles bil-system, Android Auto, på din smartphone

Android Auto har indtil nu krævet en bil med indbygget computer med touchskærm for at kunne fungere. Nu kan du installere systemet på din Android-telefon og benytte den som bil-computer og navigations-system. Se her, hvordan du gør.

Efter en opdatering af Android Auto behøver Googles bil-system ikke længere en bil for at fungere, men kan i stedet vise det bevidst skrabede styresystem på din smartphone. 

Det betyder, at mange flere kan benytte Android som en bil-computer og navigationsystem.

Tidligere krævede det, at din bil havde en indbygget computer med touchskærm, og at systemet skulle understøtte Android Auto. 

Android Auto omdanner din smartphones Android-system til en forenklet brugerflade, og med stemmestyring og få tryk kan du få navigation med Google Maps og modtage beskeder, der læses højt, så du undgår at ende i grøften. 

Du kan desuden styre afspilning af Spotify, hvis du har tilsluttet din telefon med din bil via bluetooth. 

Android Auto har endnu ikke været tilgængeligt i Danmark, og det er det på sin vis heller ikke endnu. Du kan i hvert fald ikke hente appen via Googles app-butik, Play Store. 

Sådan installerer du Android Auto på en dansk telefon
I stedet skal du hente appen via APKMirror, en hjemmeside med AKP'er, Androids svar på exe-filer.

Inden du henter filen, skal du tillade installation af filer fra tredjepart, altså installation af apps, der ikke kommer fra Googles App-butik. Dette gør du i Indstillinger, Sikkerhed, "ukendte Kilder". Så snart du har flået fluebenet til, skal du gå ind på nedenstående link.

Her kan du hente Android Auto

Her skal du hente Android Auto. På vores Alcatel Icon 4 måtte vi hente den anden nyeste version (fra 7 nov.) før det virkede. 

Når du har hentet filen, installerer du den ved at trykke på notifikationen i notifikationsbjælken. Hvis ikke installationen lykkes, kan du prøve at hente en anden version af Android Auto. 

Så snart det er lykkes at hente og installere appen, bør du med det samme gå tilbage i indstillinger og slå app-installationer fra "ukendte kilder", fra igen. Så længe det felt er slået fra, er du langt hen ad vejen sikret mod malware på Android-platformen. 

Læs også: Googles Android-kode indtager din bil: Mød det nye Android Auto




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere