Artikel top billede

Voldsomt malware-angreb mod routere: Derfor er danske routere ikke i farezonen

Næsten en million routere blev sendt til tælling under stort malware-angreb i sidste uge, og mange millioner routere er nu i farezonen. Danmark ser dog ud til at klare frisag, oplyser Forsvarets Efterretningstjeneste.

Et stort malware-angreb i sidste uge næsten en million routere i sort hos Deutsche Telekom.

Det har siden vist sig, at millioner af routere verden over er sårbare over for den Mirai-malware, der udgjorde angrebet på routerne hos Deutsche Telekoms kunder.

Sikkerhedsfirmaet Flashpoint har vurderet, at der kan være omkring 41 millioner enheder på verdensplan, der er sårbare og kører med port 7547 åben - det er den port, de it-kriminelle angriber.

Heldigvis ser ikke ikke ud til, at danske routere er i farezonen.

Derfor rammes Danmark ikke

Det skriver Center for Cybersikkerhed under Forsvarets Efterretningstjeneste i en opdatering om Mirai-angrebet:

"CFCS ser ingen tegn på, at angrebene har spredt sig til Danmark," lyder det.

"Problemet var forårsaget af et cyberangreb mod de DSL-routere som står hos Deutsche Telecoms kunder. Angrebet udnyttede en specifik sårbarhed, som optræder i visse typer af disse routere.

"Selvom der efter angrebet i Tyskland er set forsøg på lignende angreb i Danmark, så er der på nuværende tidspunkt intet som tyder på, at disse angreb har haft nogen effekt," skriver Forsvarets Efterretningstjeneste.

"Dette skyldes med stor sandsynlighed, at de DSL-routere som leveres af internetudbyderne i Danmark ikke indeholder den pågældende sårbarhed," oplyses det.

Læs også: Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

De it-kriminelle, der står bag angrebet mod routerne, forsøger med Mirai-malwaren af kapre routerne, så de kan indgå i et stort botnet til DDoS-angreb.

Deutsche Telekom har efter angrebet, der sendte 900.000 routere i sort, forklaret, at selve angrebet med malwaren faktisk mislykkedes, da routererne ikke blev inficeret.

Til gengæld gav trafikken store problemer.

"I vores tilfælde blev routerne ikke inficeret, angrebet var ikke succesfuldt. Men på grund af angrebet blev kundernes routere overloadede og crashede," lyder det fra Deutsche Telekom.

Læs også:

Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere