Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Atea-mail afslører: Har på en måned foræret Apple-produkter for 76.000 kroner til offentligt ansatte som 'smørelse'

En ledende direktør hos Atea har godkendt "smørelse" i form af gaver til offentligt ansatte, men frabad at det skulle være Apple-produkter. For varerne med æble-logoer på var nemlig for dyre.

En it-ansat fra Udenrigsministeriet er i dag torsdag for Retten i Glostrup sigtet for at have modtaget bestikkelse fra Atea. 

I sagen kom det frem, at det var almindelig praksis at tilbyde elektronik til spotpriser eller give dem gratis væk. Det viser interne mailkorrespondancer mellem en daværende Atea-direktør og en chef for kundepleje. 

"Smøringen" og "smørelsen" var begge begreber, der blev nævnt omkring produkter og rabatter til kunder - heriblandt offentligt ansatte. 

Det skriver Ritzaus Bureau.

Mailen er fra 2008, og direktøren skulle godkende hver "smørelse". Dog blev salgscheferne bedt om ikke at give Apple-produkter. Det var for dyrt. På en enkelt måned havde Atea givet Apple-produkter væk for 76.000 kroner. 

Købte kameraudstyr til lav pris
Torsdagens sag omhandler en it-ansat hos Udenrigsministeriet, der igennem Atea havde købt blandt andet et Nikon-kamera og objektiver til en nedsat pris.

Anklagemyndigheden mener, at det er en overtrædelse af straffelovens §144 vedrørende bestikkelse af offentligt ansatte. 

Den it-ansatte nægter sig skyldig i sagen, og der forventes at falde dom sidst på dagen torsdag. 

I tirsdag blev tre offentligt ansatte dømt for at have modtaget gaver fra Atea. To fik fængselsstraffe på henholdsvis fire måneder og 60 dage. Den sidste modtog en betinget straf og 40 timers samfundstjeneste. 

Læs også: Forstå Atea-bestikkelsessagen: Det er der sket indtil nu - og det sker der i løbet af 2017




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere