Artikel top billede

Alvorlig trussel mod trådløse routere eskalerer: Listen med sårbare routere vokser markant

Listen med Netgear-routere med en alvorlig sårbarhed vokser markant. Hvad værre er: Der findes endnu ikke en færdigudviklet firmware-version, der kan lukke hullet.

Tirsdag kom det frem, at tre routere fra Netgear - R7000, R6400 og R8000 - indeholder en sårbarhed, der er så alvorlig, at brugerne, ifølge den amerikanske sikkerhedsorganisation CERT, bør overveje slet ikke at benytte routerne.

Læs mere om det her:

Alvorlig sårbarhed i populære routere: Brugerne bør "stærkt overveje" ikke at anvende dem

Netgear oplyser dog nu, at der er langt flere routere end først antaget, som indeholder sårbarheden.

Ud over de tre nævnte routere, har Netgear registreret sårbarheden på følgende routere:

R6250, R6400, R6700, R7000, R7100LG, R7300, R7900, R8000.

"Netgear arbejder på en production firmware-version, der lukker denne 'command injection'-sårbarhed og vil frigive den så hurtigt som muligt."

Selskabet skriver samtidig, at man indtil videre vil kunne anvende en beta-version af den nye firmware, men beta-software er som bekendt ikke uden fejl.

"Denne beta-firmware er ikke blevet fuldt ud testet og vil måske ikke fungere for alle brugere," skriver Netgear og tilføjer:

"Netgear tilbyder denne beta-firmware som en midlertidig løsning, men Netgear anbefaler stærkt, at alle brugere downloader production-versionen af firmwaren, så snart den er tilgængelig."

Det er fortsat kun de tre førstnævnte routere, man kan hente beta-firmwaren til, mens de øvrige routere på listen ikke ser ud til at have nogen mulighed for en (beta) opdatering endnu.

Alvorlig sårbarhed

Den sårbarhed, der eksisterer i den gamle firmware på Netgear-routerne, gør det muligt for it-kriminelle at afvikle kode på routerne.

"Ved at overbevise brugere om at besøge en bestemt webside, der er udviklet til formålet, kan en ikke-autentificeret angriber på afstand køre kommandoer med rod-privilegier på ramte routere," skrev amerikanske CERT mandag.

"Det er nemt at udnytte denne sårbarhed. Brugere, der har mulighed for det, bør stærkt overveje at stoppe brugen af de påvirkede enheder, indtil der er en løsning tilgængelig," lød det desuden fra CERT.

Der er også flere videoer på nettet i øjeblikket, der dokumenterer, at sårbarheden eksistererer og kan udnyttes.


Læs også:

Ejer du sådan en? Alvorlig sårbarhed i populære routere: Brugerne bør "stærkt overveje" ikke at anvende dem

Millioner af sårbare routere i risikozonen: Derfor er Mirai-angrebet slet ikke overstået

Derfor gik 900.000 routere i sort: Angrebet mislykkedes - men routerne bukkede alligevel under

Kæmpe malware-angreb sender næsten en million routere til tælling




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere