Artikel top billede

Regnestykket er gjort op: Det koster det at sikre lynhurtigt fiberbredbånd til os alle

Det er ikke urealistisk at sikre en total udrulning af fiberbredbånd med gigabithastigheder på tværs af alle EU-lande. Man skal bare lige finde en lille pose penge.

For 137 milliarder euro - lidt mere end 1.000 milliarder danske kroner - vil man kunne sikre fiberbredbånd til alle borgere i EU-landene.

Sådan lyder det fra interesseorganisationen FTTH Council Europe, der har regnet på, hvordan og for hvor meget man kan udrulle fiber til alle hjem i de 28 lande.

Prisen dækker over, hvis man sikrede fiber ved 100 procent af alle hjem, mens 50 procent af dem blev tilsluttet fiberen.

Samtidig er der taget højde for, at der allerede i dag er fiber ved 36 procent af hjemmene, mens 11 procent er tilsluttet, kan man læse i rapporten.

Tidligere har EU-Kommissionen vurderer, at udgiften til en komplet fiberudrulning snarere ville være 1.145 milliarder danske kroner.

Prisforskellen skyldes blandt andet, at nye teknologier er kommet til, ligesom at man kan anvende eksisterende infrastruktur i større eller mindre grad.

Læs også: Fiberbredbånd boomer: For få år siden ringede alle alarmklokker - nu skovler danske fiberselskaber kunder ind

Ronan Kelly, der står i spidsen for FTTH Council Europe, udtaler, at analysen bygger på data fra reelle fiberudrulninger i en række forskellige scenarier.

"Det afgørende for mig er, at omkostningen ved ikke at bygge fibernetværk eller ved at forsike konstruktionen af dem er for høj."

"Politikere bør ikke gå på kompromis i forhold til at gå efter de bedste netværk i Europa. Fiber vil uden tvivl spille en vigtig rolle i at sikre en europæisk udrulning af 5G som den underliggende infrastruktur ligesom til næste generations digitale services."

Fiber-boom i Danmark

Fiberudrulingerne har stået på i Danmark i mange år efterhånden. 

Den seneste opgørelse fra Energistyrelsen over antallet af fiberbredbånds-abonnementer i Danmark viser, at vi i første halvår 2016 nåede op på over 484.000 abonnementer.

Det er en stigning på 15,4 procent i forhold til første halvår 2015.

Går vi tilbage til første halvår 2007 var der ifølge Energistyrelsen kun lige knap 43.000 abonnementer til fiberbredbånd i Danmark.

Det betyder, at antallet af abonnementer er mere end 11-doblet på 10 år.

Læs mere her:

Fiberbredbånd boomer: For få år siden ringede alle alarmklokker - nu skovler danske fiberselskaber kunder ind




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere