Artikel top billede

Barsk besked til softwaretesterne: Jeres dage er talte - I har satset på det forkerte job

Snart vil rigtig mange softwaretestere stå uden arbejde, lyder den barske besked fra en ekspert.

Det er efterhånden ikke nogen hemmelig, at mange af os vil få et ganske andet arbejdsliv, når softwarerobotter, automatisering, machine learning og kunstig intelligens for alvor slår igennem.

Udviklingen vil gå stærkt i de kommende år, og også mange it-jobs vil blive forandret eller ligefrem overflødiggjort med maskinernes indtog.

Læs mere om det her: Stor rapport slår fast: Så mange af dine arbejdsopgaver overtages nu af smarte it-løsninger

Det gælder ikke mindst softwaretesterne, der i årtier har sikret, at der ikke er (for mange) fejl i den software, virksomheder og forbrugere anvender.

For især softwaretesterne bliver nødt til at erkende, hvilken vej udviklingen går.

"Lad mig briste jeres boble: I har satset på den forkerte hest," skriver Capgemini-rådgiver og softwaretest-ekspert Nathalie van Delft i et blogindlæg.

"Om ikke ret lang tid vil udvikling foretaget af programmører - og det vil sige test, som vi kender det - ikke længere eksistere."

"Kode vil blive genereret langt mere effektivt af maskiner, og denne genererede kode vil det ikke ikke være nødvendigt at teste i traditionel forstand."

"Softwaretesterens dage er talte," lyder den barske besked fra Nathalie van Delft fra Capgemini.

Tager kun sekunder at rette i softwaren

Hun uddyber videre sit budskab:

"Ja, jeg tror, at et stort antal softwaretestere vil være uden arbejde inden længe."

"Når udvikling er blevet en ikke-menneskelig aktivitet, og justeringer foretages på sekunder uden omkostninger, vil der ikke være et behov for at hyre et menneske til at lære, teste og mestre et system."

Skal fokusere på nye områder

Capgemini-rådgiveren vurderer, at det antal testere, der vil være behov for i fremtiden, kun vil være et meget beskedent antal i forhold til det nuværende niveau.

Hvis man er tester, og man stadig har mange år tilbage på arbejdsmarkedet, skal man derfor hurtigst muligt begynde at tilegne sig nye kompetencer.

Eksempelvis er der behov for folk, der kan indsamle information om, hvordan software og systemer påvirker vores samfund, ligesom også brugervenlighed stadig er afgørende, mener Nathalie van Delft.

Den etiske side af brugen af software og data er også et område, hvor maskiner ikke kan erstatte mennesker (endnu), og compliance og lovgivning er også værd at overveje som en karrierevej

Derudover kan man med fordel også kigge i retning af test inden for data og indsigt, områder mange virksomheder satser på i disse år.

"Der vil stadig være behov for at teste og for testere, men de vil skifte til andre områder."

"En ting er sikkert: Det vil være enden på softwaretest-verdenen, som vi kender den, og softwaretestere vil være nødt til at ændre sig, hvis de vil forblive relevante," lyder det fra Capgemini-rådgiveren.

Læs også:

Stor rapport slår fast: Så mange af dine arbejdsopgaver overtages nu af smarte it-løsninger

Danske it-eksperter: Sådan kommer du i gang kunstig intelligens og machine learning - og får succes med dine projekter

Kunstig intelligens vil gøre dig 40 procent mere effektiv: Se alle gevinsterne her

Den vigtigste pointe om kunstig intelligens: Sådan kommer du i gang




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere