Artikel top billede

Undersøgelse: Mere end hver anden virksomhed har ikke en it-strategi mod ransomware

Det er stadig langtfra kutyme at have en backup-plan klar til at tackle et ransomware-angreb som Petya i sidste måned.

Hver anden virksomhed har ingen strategi klar til at tackle et hackerangreb.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af sikkerhedsfirmaet Bitdefender, der har spurgt it-chefer i store virksomheder i Frankrig, Italien, USA, Storbritannien, Sverige, Tyskland og Danmark.

Det skriver Finans.dk, som også skriver, at 47 procent af de adspurgte er på vej med en strategi.

For nylig blev store internationale virksomheder som Mærsk ramt af Petya-ormen, der lukkede store internationale havne-systemer ned over hele verden.

Hos Danfoss overlevede man Petya ved at lukke al kommunikation til Ukraine, hvor ormen startede, og ved at have patchet alle maskiner til den nyeste mulige version.

Det kan du læse mere om her: Sådan undgik Danfoss at havne som Mærsk: "Vi lukkede simpelthen Ukraine ned"

Frygter økonomisk skade

Ifølge undersøgelsen er it-chefers største frygt den økonomiske konsekvens at et hackerangreb.

55 pct. af de adspurgte virksomheder mener, at økonomiske omkostninger vil være det største problem ved et hackerangreb, og hver anden svarer samtidig, at et hackerangreb kan betyde, at virksomheden går konkurs.

Det kan desuden have store konsekvenser for en hacket virksomheds aktieværdi, netop fordi et angreb kan blive rigtig stort.

Mange it-ansvarlige fra undersøgelsen mener, at det ville tage et par uger eller en måned at opdage et angreb. 29 pct. svarer sågar, at det ville tage op mod et år at opdage et angreb.

Læs også: Sikkerhedseksperter: Petya er ikke ransomware, det er meget værre og langt mere alvorligt




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere