Artikel top billede

Ny dansk landechef i SAS Institute - kommer fra konkurrent

Artikel er opdateret: SAS Institute har ansat en ny dansk landechef, der kommer fra en tilsvarende stilling hos konkurrenten Qlik.

SAS Institute har netop ansat en ny dansk landechef. Det er Henrik Ernlund, der sætter sig i chef-stolen.

Hidtil har Keld Zornig både fungeret som landechef for SAS Institute i Danmark og som vice president for den nordiske region, men nu bliver det Henrik Ernlund, der får ansvaret for at sikre vækst i den danske del af forretningen. 

Keld Zornig beholder det nordiske ansvar og titlen som vice president.  

Det oplyser SAS Institute til Computerworld. 

“Min rolle bliver at sikre, at organisationen i Danmark forbliver samlet, og at vi har et samlet 'go to market' i forhold til det danske marked. Samtidig får jeg den rolle salgsmæssigt at drive hele public-segmentet på nordisk plan,” siger Henrik Ernlund til Computerworld.

Han får dermed det øverste ansvar for de omkring 250 medarbejdere i SAS Institute i Danmark, mens virksomheden på nordisk plan har omkring 500 medarbejdere.

Det er ikke mindst de offentlige kunder, som Henrik Ernlund og SAS Institute håber at kunne vokse hos i de kommende år med de forskellige løsninger inden for blandt andet analytics.

“Hele den digitaliseringsbølge, som ruller, gør, at det rykker højere op på agendaen i alle virksomheder - og det gælder så i høj grad også inden for det offentlige. Det betyder, at alt det, der handler om analytics og automatisering, fylder meget mere.”

Vender tilbage til virksomheden

Henrik Ernlund har tidligere været sales director for financial services i SAS Institute, men i foråret 2014 skiftede han til en stilling som landechef i Qlik i Danmark.

Den stilling har han nu sagt farvel til for igen at vende tilbage til SAS Institute, denne gang som landechef.

I den nye stilling får han et dedikeret fokus på den offentlige sektor, herunder ikke mindst sundhedssektoren, som er et af de hurtigst voksende markeder for analytics-løsninger.

Henrik Ernlund har en Executive MBA fra Copenhagen Business School og har tidligere blandt andet været salgsdirektør i BEC.

Læs også:

CIO i Arla: Sådan henter vi millioner på bundlinjen ved hjælp af algoritmer og dataanalyser




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere