Artikel top billede

Opkøb af TDC kan koste Plenti roaming-dispensation

Plenti fik som eneste teleselskab i Danmark dispensation fra EU’s roaming-regler, men den aftale kan blive ugyldig efter TDC-opkøb

Energistyrelsen har taget kontakt til TDC og Plenti i forbindelse med den dispensation, som Plenti fik for to uger siden fra de nye EU-regler for roaming-priser.

Det sker efter at TDC har opkøbt Plenti, skriver Itwatch.

"Vores afgørelse baserer sig på de oplysninger, der var gældende, da Plenti ikke var ejet af TDC. Nu foreligger der en ny situation, hvor vurderingsgrundlaget er et andet," siger Jakob Henrik Juul, kontorchef i Center for Tele til Itwatch og fortsætter:

"Derfor har vi henvendt os til Plenti og TDC for at få nærmere oplysninger. Vi har gjort opmærksom på, at såfremt Plenti er et helejet datter- og søsterselskab eller en del af en koncern, så skal dette forhold indgå i vurderingen."

Læs mere om opkøbet her: TDC køber Plenti og de 90.000 mobilkunder for stort millionbeløb

Dispensationen betød, at Plenti som eneste danske televirksomhed havde tilladelse til stadig at kræve betaling for kundernes brug af smartphones i EU. Alle andre teleselskaber har siden d 15 juni skulle følge de nye EU-regler og må ikke kræve separat roaming-betaling fra forbrugerne.

Ritzau Finans skriver, at TDC er bevidst om, at dispensationsaftalen var i fare, og at TDC’s egne kunder har været glade for de nye roaming-regler.

Læs også: Tre vigtige pointer om TDC's køb af Plenti: Hver mobilkunde har kostet 822 kroner

Solgt for 74 millioner kroner

TDC meldte ud mandag, at koncernen havde opkøbt teleselskabet Plenti for 74 millioner kroner for selskabet og dets 90.000 kunder.

Som udgangspunkt melder TDC, at ejerskiftet ikke kommer til at betyde noget for selskabets kunder, der alle fortsætter på deres nuværende abonnementer.

"Vi er glade for, at vi er nået frem til en aftale med Plenti. Det er en solid virksomhed med et stærkt team, der inden for en kort periode har fået rigtig mange kunder. Overordnet er opkøbet attraktivt både fra en finansiel og strategisk vinkel," sagde koncerndirektør Michael Moyell Juul fra TDC Group i forbindelse med opkøbet.

Peter Mægbæk, der er direktør i selskabet, var i sin tid medstifter og administrerende direktør i Fullrate, som TDC købte i 2009 i en kæmpehandel. Han har også været administrerende direktør i Viasat.

Den anden stifter er Morten Strunge, der stod bag teleselskabet Onfone, som TDC købte for omkring 300 millioner i 2011.

Læs også: Danske teleselskaber gør status: Så meget mere data har kunderne brugt med de nye roamingregler




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere