Artikel top billede

Opdater til iOS 11 nu – iPhone 7 kan hackes via wifi

En sårbarhed i wifi-firmware gør det muligt at overtage styringen af en iPhone 7 via en wifi-forbindelse.

Hvis du ikke allerede har opdateret din iPhone til iOS 11, så er der lige kommet endnu en god grund til at gøre det.

En sikkerhedsekspert fra Googles Project Zero har nemlig fundet en sårbarhed, der gør det muligt for en hacker at kontrollere en iPhone 7 uden at have fysisk kontakt med den.

Det eneste, hackeren skal bruge, er MAC-adressen, der identificerer den enkelte enhed på et netværk.

”Exploitet gør det muligt at køre kode på iPhone 7s Firmware,” siger Gal Beniamini fra Project Zero til Bleeping Computer.

Der er tale om en sårbarhed i firmware til wifi-chips fra Broadcom, og udover iPhone 7 gælder sårbarheden i teorien alle enheder, der kører version BCM4355C0 af Broadcoms firmware.

Sårbare WiFi-chips

Apple har lukket sårbarheden med iOS 11, men på alle tidligere versioner af iOS kan hackere altså fjern-eksekvere kode på telefonen, hvis den forbindes til en hacker-kontrolleret wifi-forbindelse.

Wifi-chips fra Broadcom sidder i alle iPhones og et stort antal Android-modeller, og det er ikke første gang, at de viser sig at være usikre.

Tidligere på året demonstrerede en anden sikkerhedsekspert en usikkerhed i Broadcom-chips, der også gjorde det muligt at overtage styringen med både Android-telefoner og iPhones udelukkende via wifi.

Google udsendte tidligere på måneden en patch, der lukker sikkerhedshullet på Android-enheder.

Læs også: Sikkerhedsfirma advarer: Alvorlig sårbarhed opdaget i iPhone og iPad i virksomheder




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere