Artikel top billede

Ugens tip: Find ud af hvem der ringer til dig med Facebook og MobilePay

Hvis du bliver ringet op af et nummer, du ikke kender, kan du lynhurtigt bruge en af to smarte tricks til at finde ud af, hvem de er - også selv om nummeret er beskyttet

I gamle dage slog man folk op i De Gule Sider eller på Krak, hvis man ikke kendte et nummer.

Krak findes stadig, men med udbredelsen af nye teknologier og platforme findes der langt mere effektive metoder til at finde ud af, hvem der gemmer sig bag et givent telefonnummer.

Brug MobilePay

Først og fremmest kan du bruge MobilePay. Jep: Danmarks mest benyttede betalingstjeneste.

Det har selvfølgelig ikke været Danske Banks hensigt, at du skulle kunne anvende tjenesten som et digitalt opslagsværk over telefonnumre, lige som det næppe var planlagt som et middel for stalkere at skrive til sine ofre.

Men 3,2 millioner danskere har en MobilePay-konto, hvilket er størstedelen af de mobil-aktive danskere.

Derfor kan du også finde brugeren bag et givent nummer, og det er uanset, om personen er indskrevet på Robinsonlisten eller ej.

Du behøver blot at skrive det pågældende nummer ind i MobilePay, indtaste, at du vil overføre en krone og så trykke 'næste.' Så får du vist, hvem brugeren bag nummeret er.

Husk dog ikke at trykke “send,” når du har fundet ud af, hvem personen er.

Brug Facebook

Facebook ved alt om dig. Det er det, der er virksomhedens levebrød, og du kan bide sig selv i næsen, at selskabet også kender folks telefonnumre.

Det er ikke en funktion, der bliver reklameret med, men hvis du skriver et telefonnummer ind i søgefeltet på Facebooks hjemmeside, vil du højst sandsynligt få fremvist telefonnummerets ejermand.

Vi testede det her på redaktionen 10 gange, og alle 10 gange blev der fremvist den korrekte Facebook-bruger bag telefonnummeret.

Selv min egen Facebook-profil, hvor jeg ikke længere har indskrevet mit telefonnummer, blev fremvist, da vi skrev mit nummer ind i søgefeltet. Spooky, men effektivt.

Særligt Facebook-metoden er effektiv, da den også virker på virksomheder, der har indkodet deres nummer til en Facebook-side.

Løsningerne herover finder selvfølgelig ikke alle numre. Er du i tvivl om et nummer, er en anden god løsning blot at smide nummeret i et Google-søgefelt.

Der findes en lang række sites med registre over scammer-numre, hvor kriminelle forsøger at snyde dig til at opgive oplysninger eller lister over telefon-sælgere. 

Læs også: Facebook-chef i lækket optagelse: ”Vi burde have samme sikkerhed som en militærleverandør, men vi driver vores netværk som et universitet"




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere